detector.media
12.03.2007 14:05
Упродовж цього тижня таліби стратять журналіста «La Repubblica»

О суботи мулла Далудах, один з лідерів талібів заявив, що упродовж сьоми діб вони вб’ють італійського журналіста газети “La Repubblica“ Даньєля Мастроджакомо, котрого тримають заручником на півдні Афганістану, якщо офіційний Рим не встановить точні дати виводу своїх солдат з їх країни. Про це повідомляє AFP.


„Ми не маємо жодної ворожнечі щодо італійців, але їхні солдати знаходяться тут. Якщо італійці встановлять точну дату виводу військ, ми звільними італійця”, - сказав Далудах у телефонному інтерв’ю афганському журналістові агенції AFP.


Того ж вечора, міністерство іноземних справ Італії зазначило, що за їхніми даними репортер живий. Прес-служба Масімо дєАлема зазначила також, що на даний час проводяться перевірки довідок про тих, хто влаштував викрадення, та також інформація про їхні подальші наміри. Міністерство вимагає також від викрадачів надати стопроцентні дані, корі довели, що вони і справді тримають у своєму полоні іт алійського журналіста “La Repubblica“ та двох його афганських проводника, котрі не давали про себе знати з-від минулої неділі.


Близько 2000 італійських солдат Сил міжнародної допомоги та безпеки НАТО базуються у провінції Кабулу та на заході країни, мирних регіонах. Питання, чи потрібно продовжувати цю місію у афганістані, чи вивести солдат, постійно дебатується на Апенинському півострові.


Нагадаємо, ІМІ повідомляв, що з 4 березня Даньель Мастроджакомо та два його помічника пропали у Афганістані, у регіоні Кандагар (південь країни). Офіційний Рим вважає, що скоріше за все йдеться про викрадення Даньєля Мастроджакомо талібами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY