Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження Суспільного мовлення в Україні

28 Лютого 2007
3418
28 Лютого 2007
18:32

Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження Суспільного мовлення в Україні

3418
Нацкомісія з утвердження свободи слова обговорила з доповідачами ПАРЄ подальші шляхи впровадження Суспільного мовлення в Україні

У Секретаріаті Глави держави відбулася зустріч представників Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України з доповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ханне Северінсен і Ренате Вольвенд.

Як повідомляє прес-служба Президента України, учасники засідання обговорили розвиток медійної галузі, стан свободи ЗМІ, впровадження Плану дій щодо виконання Україною своїх зобов’язань перед РЄ. Особливу увагу промовці приділили темам впровадження в Україні суспільного мовлення, доступу преси до інформації та проблемам розслідувань злочинів, скоєних проти журналістів.

Голова Національної комісії Тарас Петрів наголосив, що Президент України неодноразово наголошував на важливості реформування медійного сектору і впровадження європейських стандартів роботи ЗМІ. Він також відзначив позитивні зрушення у створенні суспільного мовлення. Нині, на думку Т. Петріва, державні чиновники, «третій» сектор і ключові гравці медіа-ринку мають спільне бачення перспектив суспільного мовлення. Вони готові працювати над виробленням конкретних механізмів реалізації такого проекту. «Запровадження суспільного мовлення в Україні – це не тільки зобов’язання, це питання європейських цінностей, політичної волі та консолідованої позиції політичних еліт», – зазначив Тарас Петрів.

Зі свого боку, Ханне Северінсен наголосила, що ініціатива щодо реформування української інформаційної системи є дуже важливою, водночас для її ефективного впровадження необхідна спільна робота всіх гілок влади.

На засіданні також йшлося про ситуацію з розслідуванням злочинів, скоєних проти журналістів у зв’язку з їхньою професійною діяльністю. Члени Національної комісії висловили стурбованість тим, що за останній рік кількість нападів на журналістів та погроз зросла майже вдвічі, водночас ефективність розслідувань залишається низькою. Актуальним питанням було названо зростання економічного тиску на ЗМІ, що може негативно впливати на утвердження свободи слова і запровадження європейських журналістських стандартів в Україні.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду