Сьогодні в Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії «Оскар»

25 Лютого 2007
24050
25 Лютого 2007
13:54

Сьогодні в Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії «Оскар»

24050
Сьогодні в Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії «Оскар»

Номінанти премії Американської кіноакадемії "Оскар" будуть оголошені сьогодні в Kodak Theatre в Лос-Анджелесі.

Як передає РІА «Новости», всього буде вручено 79 премій у 24 номінаціях.

Фаворитом в конкурсі цього року вважається стрічка Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Вавілон", визнана кращим фільмом року на церемонії "Золотого глобуса".

За право називатися кращою картиною року також боротимуться фільми "Відступники" Мартіна Скорсезе, "Листи з Іводзіми" Клінта Іствуда, "Маленька міс Щастя" режисерів Джонатана Дейтона і Валері Фаріс, а також "Королева" Стівена Фрірса.

Серед режисерів на статуетку претендують М.Скорсезе, який часто номінується, але не отримує премію, а також В.Фрірс, А.Іньярріту, К.Іствуд і П.Грінграсс за "Рейс 93".

До категорії "Краща актриса" потрапили Хелен Міррен ("Королева"), Кейт Уінслет ("Малі діти"), Джуді Денч ("Записки про один скандал"), Мерів Стріп ("Диявол носить Прада") і Пенелопа Крус ("Повернення").

У номінації "Кращий актор" представлені Леонардо ді Капріо за "Кривавий алмаз", Форест Уїтакер за фільм "Останній король Шотландії", Пітер О`тул за картину "Венера", Уїлл Сміт за "В погоні за щастям" і Райан Гослінг ("Половина Нельсона").

Серед іноземних фільмів відзначені дансько-шведська стрічка "Після весілля", мексиканський "Лабіринт Фавна", алжирська картина "Дні слави", німецький фільм "Життя інших" і канадська стрічка "Вода".

У категорії "Кращий повнометражний мультфільм" номіновані "Тачки", "Роби ноги" і "Будинок-монстр".

Найбільшу кількість номінацій - вісім - одержала картина "Дівчата мрії".

Спеціальну нагороду Американської кіноакадемії цього року одержить італійський композитор Еніо Морріконе.

"Оскар" - щорічна премія Американської академії кіномистецтва. Вручається за видатні досягнення в кінематографі з 1929 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24050
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду