detector.media
25.02.2007 13:54
Сьогодні в Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії «Оскар»

Номінанти премії Американської кіноакадемії "Оскар" будуть оголошені сьогодні в Kodak Theatre в Лос-Анджелесі.

Як передає РІА «Новости», всього буде вручено 79 премій у 24 номінаціях.

Фаворитом в конкурсі цього року вважається стрічка Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Вавілон", визнана кращим фільмом року на церемонії "Золотого глобуса".

За право називатися кращою картиною року також боротимуться фільми "Відступники" Мартіна Скорсезе, "Листи з Іводзіми" Клінта Іствуда, "Маленька міс Щастя" режисерів Джонатана Дейтона і Валері Фаріс, а також "Королева" Стівена Фрірса.

Серед режисерів на статуетку претендують М.Скорсезе, який часто номінується, але не отримує премію, а також В.Фрірс, А.Іньярріту, К.Іствуд і П.Грінграсс за "Рейс 93".

До категорії "Краща актриса" потрапили Хелен Міррен ("Королева"), Кейт Уінслет ("Малі діти"), Джуді Денч ("Записки про один скандал"), Мерів Стріп ("Диявол носить Прада") і Пенелопа Крус ("Повернення").

У номінації "Кращий актор" представлені Леонардо ді Капріо за "Кривавий алмаз", Форест Уїтакер за фільм "Останній король Шотландії", Пітер О`тул за картину "Венера", Уїлл Сміт за "В погоні за щастям" і Райан Гослінг ("Половина Нельсона").

Серед іноземних фільмів відзначені дансько-шведська стрічка "Після весілля", мексиканський "Лабіринт Фавна", алжирська картина "Дні слави", німецький фільм "Життя інших" і канадська стрічка "Вода".

У категорії "Кращий повнометражний мультфільм" номіновані "Тачки", "Роби ноги" і "Будинок-монстр".

Найбільшу кількість номінацій - вісім - одержала картина "Дівчата мрії".

Спеціальну нагороду Американської кіноакадемії цього року одержить італійський композитор Еніо Морріконе.

"Оскар" - щорічна премія Американської академії кіномистецтва. Вручається за видатні досягнення в кінематографі з 1929 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY