Зареєстровано ще один законопроект про обмеження реклами алкоголю і тютюну

15 Лютого 2007
14383
15 Лютого 2007
13:28

Зареєстровано ще один законопроект про обмеження реклами алкоголю і тютюну

14383
Зареєстровано ще один законопроект про обмеження реклами алкоголю і тютюну

13 лютого в Верховній Раді було зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо переривання трансляції кіно- і телефільмів рекламою та заборони рекламування тютюнових виробів та алкогольних напоїв).

Автор законопроекту – народний депутат, член фракції блоку «Наша Україна» і член Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Микола Кульчинський. Пан Кульчинський пропонує заборонити переривати рекламою або будь-яким редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) кіно- і телефільми тривалістю до 70 хвилин (зараз – до 42 хвилин). Також законопроектом провонується встановити нові положення щодо переривання кіно і телефільмів тривалістю від 70 до 90 хвилин. Передбачається, що такі фільми можуть перериватися один раз, за умови, що тривалість рекламного блоку не може перевищувати 10 хвилин (згідно діючих норм, переривати фільми тривалістю від 70 до 90 хвилин можна двічі);

Законопроект Миколи Кульчинського містить повну заборону реклами алкогольних напоїв, знаків для товарів і послуг та інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої на ТБ. Також пан Кульчинський вважає за необхідне заборонити алкогольне спонсорство на ТБ і обмежити рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв на перших і останніх сторінках та обкладинках журналів та інших видань.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2006 р. Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект Миколи Томенка і законопроект Бориса Беспалого, які вводять обмеження на рекламу алкоголю і тютюну. Зокрема, пан Безпалий пропонує заборонити рекламу алкоголю і тютюну на ТБ, в друкованих ЗМІ і зовнішній рекламі, пан Томенко – тільки в зовнішній рекламі. Передбачалося, що зміни можуть набути чинності з 1 січня 2007 р. Однак, після одного із засідань робочої групи за участю депутатів Верховної Ради і учасників ринку було прийнято рішення не поспішати із затвердженням законопроектів Миколи Томенка і Бориса Беспалого у другому і третьому читанні і вводити заборону на рекламу алкоголю і тютюну поетапно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14383
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду