Едуард Прутнік: «Внаслідок корупційних схем в системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень»ОНОВЛЕНО

1 Лютого 2007
16351
1 Лютого 2007
12:00

Едуард Прутнік: «Внаслідок корупційних схем в системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень»ОНОВЛЕНО

16351
Едуард Прутнік: «Внаслідок корупційних схем в системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень»ОНОВЛЕНО

Сьогодні відбулося засідання колегії Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України. Про підсумки діяльності Держкомтелерадіо у 2006 році доповідав голова комітету Едуард Прутнік.


Упродовж доповіді він зупинився на основних проблемних моментах діяльності установи в минулому році, котрі необхідно подолати: по-перше, це недооцінка національних інтересів України в телерадіопросторі; по-друге – критичний дисбаланс між державними і комерційними мовниками, що, за його словами, призвело до витіснення держави з телерадіопростору; по-третє – низький рівень телепродукту; по-четверте – тиск іноземної друкованої продукції. Також, голова Держкомтелерадіо наголосив на необхідності терміново вирішувати проблеми з мовлення України у прикордонних регіонах.


Як підсумок, ішлося про те, що державна інформаційна політика не відповідає інтересам держави.

Крім того, Прутнік відзначив, що протягом минулого року спостерігалася втрата позицій комітету, від цього року збільшилося не лише фінансування Держкомтелерадіо, але й кадровий склад. У своїй промові Прутнік пояснив плани нового керівництва Держкомтелерадіо щодо державних телекомпаній, якими він керує.


Щодо НТКУ – заплановано перехід на повне ефірне мовлення (24 години на добу). Як відзначив Прутнік, «це забезпечить компанії безболісний перехід до СМ».

Телеканал «Культура» та УТР, за словами Прутніка, й надалі лишатиметься «в інформаційному арсеналі держави».

Щодо ОДТРК, то комітет планує провести ревізію порушень, оскільки, за словами голови Держкомтелерадіо, лише державний статус рятує їх від втрати ліцензій.

Також Едуард Прутнік обнародував цікаву цифру: внаслідок корупційних схем у системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень.

По завершенню засідання колегії Держтелерадіо було представлено нового директора «Укртелефільму» – Ігора Кошара (38 років, колишній керівник одного із підрозділів телеканала «Інтер» «Мелорама-production»).

За словами нового директора, в його найближчих планах – ефективне використання державного майна кіностудії «Укрателефільм» та випуск телевізійної продукції.


Учора відбулося призначення нового директора, а завтра він заступає на роботу.


Леся Ганжа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду