detector.media
01.02.2007 12:00
Едуард Прутнік: «Внаслідок корупційних схем в системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень»ОНОВЛЕНО

Сьогодні відбулося засідання колегії Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України. Про підсумки діяльності Держкомтелерадіо у 2006 році доповідав голова комітету Едуард Прутнік.


Упродовж доповіді він зупинився на основних проблемних моментах діяльності установи в минулому році, котрі необхідно подолати: по-перше, це недооцінка національних інтересів України в телерадіопросторі; по-друге – критичний дисбаланс між державними і комерційними мовниками, що, за його словами, призвело до витіснення держави з телерадіопростору; по-третє – низький рівень телепродукту; по-четверте – тиск іноземної друкованої продукції. Також, голова Держкомтелерадіо наголосив на необхідності терміново вирішувати проблеми з мовлення України у прикордонних регіонах.


Як підсумок, ішлося про те, що державна інформаційна політика не відповідає інтересам держави.

Крім того, Прутнік відзначив, що протягом минулого року спостерігалася втрата позицій комітету, від цього року збільшилося не лише фінансування Держкомтелерадіо, але й кадровий склад. У своїй промові Прутнік пояснив плани нового керівництва Держкомтелерадіо щодо державних телекомпаній, якими він керує.


Щодо НТКУ – заплановано перехід на повне ефірне мовлення (24 години на добу). Як відзначив Прутнік, «це забезпечить компанії безболісний перехід до СМ».

Телеканал «Культура» та УТР, за словами Прутніка, й надалі лишатиметься «в інформаційному арсеналі держави».

Щодо ОДТРК, то комітет планує провести ревізію порушень, оскільки, за словами голови Держкомтелерадіо, лише державний статус рятує їх від втрати ліцензій.

Також Едуард Прутнік обнародував цікаву цифру: внаслідок корупційних схем у системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень.

По завершенню засідання колегії Держтелерадіо було представлено нового директора «Укртелефільму» – Ігора Кошара (38 років, колишній керівник одного із підрозділів телеканала «Інтер» «Мелорама-production»).

За словами нового директора, в його найближчих планах – ефективне використання державного майна кіностудії «Укрателефільм» та випуск телевізійної продукції.


Учора відбулося призначення нового директора, а завтра він заступає на роботу.


Леся Ганжа, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY