22 січня у продажу з’явиться перше число україномовного тижневика «Главред»

19 Січня 2007
3859
19 Січня 2007
18:49

22 січня у продажу з’явиться перше число україномовного тижневика «Главред»

3859
22 січня у продажу з’явиться перше число україномовного тижневика «Главред»

22 січня на розкладках преси з’явиться перше число журналу «Главред». Це перший суспільно-політичний тижневик, що виходитиме українською мовою.

 

Повноколірне видання обсягом 72 шпальти вийде накладом 10 000 примірників. Роздрібна ціна нового журналу – всього 2 грн. 95 коп. Шеф-редактором «Главреду», нового проекту холдингу «Главред-медіа», є Віктор Шлінчак, головним керівником проекту – Юрій Чигирин.

 

На запитання, яку нішу може зайняти тижневик «Главред» поміж інших тижневиків, кількість яких постійно збільшується на медіа-ринку, Юлія Лимар, перший заступник головного редактора журналу «Главред», відповіла:

 

«Єдина ніша, яку прагне зайняти тижневик «Главред» – це, лаконічно висловлюючись, ніша прогресивних і правдивих українців. Тому що «Главред» – єдиний україномовний тижневик. І перший, з огляду на те, що деякі медіахолдинги також планують видавати україномовні тижневики найближчим часом, як мені відомо. Українська мова для нас є принциповою, позаяк ми не хотіли б розділяти аудиторію за соціальними чи етнічними ознаками. Ми створюємо видання для українців, які живуть і хочуть жити в Україні. Унікальність видання, на наш погляд, полягає в тому, що це два журнали в одному: «біла» і «жовта» частини, умовно кажучи. У «білій» читач знайде аналітичні статті, ексклюзивні інтерв’ю, коментарі експертів щодо політичних, економічних та культурних подій. Друга частина – про український бомонд, шоу-бізнес, загалом про речі, які не заведено говорити перед публікою. Можна сказати, це – наша спроба українського папараці. Саме українського папараці, а не папараці західного зразка. Ми хочемо показати політику або той ж шоу-бізнес таким, яким його бачимо ми, журналісти, а не таким, яким його бачать читачі у глянцевих журналах. І, незважаючи на потенційно досить розмиту аудиторію, ми впевнені, що все-таки збережемо читача, який знає аналітичне агентство «Главред» в Інтернеті. А заодно завоюємо довіру масового читача».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду