Ганна Герман пропонує оптимізувати законодавче забезпечення політичних дебатів у ЗМІ

18 Січня 2007
16768
18 Січня 2007
16:22

Ганна Герман пропонує оптимізувати законодавче забезпечення політичних дебатів у ЗМІ

16768
Ганна Герман пропонує оптимізувати законодавче забезпечення політичних дебатів у ЗМІ

Депутат Ганна Герман зареєструвала в Верховній Раді проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення неупередженого ставлення засобів масової інформації до свободи політичних дебатів.

Законопроектом передбачається, що засоби масової інформації всіх форм власності, за винятком тих, засновниками яких є політичні партії, зобов’язані надавати рівні умови у висвітленні діяльності парламентських партій, подавати різні (мінімум – дві) точки зору, висвітлюючи аспекти діяльності влади та опозиції.

Президент, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр та лідер опозиції мають користуватися правом безоплатного інформування громадськості про свою діяльність у друкованих засобах масової інформації усіх форм власності, оскільки таке інформування є суспільнонеобхідним, зазначає автор.

Як відзначається в пояснювальній записці до закону, законопроект "спонукає ЗМІ не однобічно висвітлювати події державного та суспільного життя, спонукає знайомити читачів, слухачів, глядачів з різними підходами до подій, з різними оцінками того, що відбувається в масштабах держави та на місцях".

"Також законопроект надає ширші можливості громадянам в реалізації їхнього конституційного права на інформацію, сприяє підвищенню професійній, моральній відповідальності працівників ЗМІ перед суспільством", - вважає автор.

Як відомо, в останній тиждень роботи Верховної Ради Ганна Герман змінила місце роботи в комітеті з питань свободи слова на комітет з закордонних справ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16768
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду