detector.media
18.01.2007 16:22
Ганна Герман пропонує оптимізувати законодавче забезпечення політичних дебатів у ЗМІ

Депутат Ганна Герман зареєструвала в Верховній Раді проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення неупередженого ставлення засобів масової інформації до свободи політичних дебатів.

Законопроектом передбачається, що засоби масової інформації всіх форм власності, за винятком тих, засновниками яких є політичні партії, зобов’язані надавати рівні умови у висвітленні діяльності парламентських партій, подавати різні (мінімум – дві) точки зору, висвітлюючи аспекти діяльності влади та опозиції.

Президент, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр та лідер опозиції мають користуватися правом безоплатного інформування громадськості про свою діяльність у друкованих засобах масової інформації усіх форм власності, оскільки таке інформування є суспільнонеобхідним, зазначає автор.

Як відзначається в пояснювальній записці до закону, законопроект "спонукає ЗМІ не однобічно висвітлювати події державного та суспільного життя, спонукає знайомити читачів, слухачів, глядачів з різними підходами до подій, з різними оцінками того, що відбувається в масштабах держави та на місцях".

"Також законопроект надає ширші можливості громадянам в реалізації їхнього конституційного права на інформацію, сприяє підвищенню професійній, моральній відповідальності працівників ЗМІ перед суспільством", - вважає автор.

Як відомо, в останній тиждень роботи Верховної Ради Ганна Герман змінила місце роботи в комітеті з питань свободи слова на комітет з закордонних справ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY