Міжнародна федерація журналістів визнала 2006 рік «найкривавішим роком» для журналістів

16 Січня 2007
11759
16 Січня 2007
14:31

Міжнародна федерація журналістів визнала 2006 рік «найкривавішим роком» для журналістів

11759
Міжнародна федерація журналістів визнала 2006 рік «найкривавішим роком» для журналістів

 

Сьогодні Міжнародна федерація журналістів оприлюднила свій щорічний звіт про загиблих й убитих впродовж минулого року журналістів та працівників мас-медіа, в якому йдеться про те, що якнайменше 155 журналістів було убито й 22 загинули у наслідок нещасних випадків, й це забарвило 2006 рік для журналістів всього світу у кривавий колір.

 

Звіт Міжнародної федерації журналістів – „Журналістика під ударом меча у 2006 році”(Journalism Put to the Sword in 2006) – містить детальний перелік всіх випадків смерті журналістів, включаючи 69 випадків, які сталися в Іраці. Федерація журналістів також зазначає, що звіт – це заклик до працедавців у сфері медіа й урядів країн до активних дій, підвищення рівня безпеки журналістської професії та захисту журналістів.

 

Організація зазначає, що такі лідери у сфері ЗМІ як Reuters, BBC, CNN, а також лідери Європейської спілки мовників повинні  використовувати свою глобальну репутацію й для регіональних мереж, й допомогти запровадити „культуру безпеки”, хоча, в цілому, медіа-індустрія відзначається певним „дефіцитом”, коли йдеться про зменшення ризиків, яких зазнають журналісти та медіа-працівники.

 

„Існує величезна, просто драматична відмінність між медіа, які серйозно ставляться й беруть на себе відповідальність щодо безпеки своїх працівників”, – зазначає Айдан Вайт, генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів, – і тими, які просто віддають накази про відрядження працівників „у поле” й не дають собі звіту про те, що з ними може трапитися”.

 

Федерація журналістів зазначає, що власників ЗМІ не можна вибачити за те, що вони не приєдналися до Міжнародного інституту безпеки новин – незалежної коаліції у галузі ЗМІ, яка проводить кампанії задля навчання безпечної поведінки та кращого захисту журналістів.

 

„Кожен повинен просто затаврувати таке жахливе зростання рівня порушень прав наших людей!” – наголосив Айдан Вайт.

 

Медіа-профспілка

 

Журналістський мартиролог-2006

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду