МФЖ закликає підтримати демонстрацію журналістів Індії за справедливість на роботі

13 Грудня 2006
14610
13 Грудня 2006
14:10

МФЖ закликає підтримати демонстрацію журналістів Індії за справедливість на роботі

14610
МФЖ закликає підтримати демонстрацію журналістів Індії за справедливість на роботі
Сьогодні Міжнародна федерація журналістів закликала більше 100 професійних об’єднань та асоціацій по всьому світу підтримати загальнонаціональну серію протестів профспілок, які пройдуть в Індії у четвер.
Три головні журналістські об’єднання Індії – Союз журналістів Індії (the Indian Journalists’ Union), Національний союз журналістів Індії (the National Union of Journalists of India) та Всеіндійська федерація працівників газет (the All India Newspaper Employees Federation) – об’єдналися у конфедерацію щоб вимагати від уряду затвердження обіцянок перезапустити унікальну систему виплати зарплат, узгоджену в ході переговорів щодо укладення галузевої угоди по зарплатах та умовах праці для працівників ЗМІ країни.
Демонстрації і протести, координовані конфедерацією, пройдуть у великих містах Індії, з метою наполягати на вимозі перед загрозою швидкого росту кількості персональних контрактів, які роботодавці використовують, щоб ослабити права журналістів на роботі.
«Три роки уряд нехтував питанням зростаючої кризи у зайнятості працівників медіа, – сказав Айдан Вайт, генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів. – ЗМІ змушують працівників приймати вразливі умови праці з «або погоджуйтесь, або йдіть» контрактами, а в процесі вони заперечують міжнародні журналістські стандарти праці і перетворюють їх у вільне падіння».
Хоч міністр праці Індії недавно зазначив, що уряд нарешті готовий працювати, щоб відновити національну систему по укладанню угод з метою покращення умов праці у мас-медіа країни, за останні роки було багато неправдивих світанків.
«Ми повністю підтримуємо спробу союзу відновити певною мірою розсудливість на хаотичному ринку робочих місць мас-медіа, який бачив скандальне падіння умов праці та прав професійних спілок», – сказав Айдан Вайт.
Два місяці тому Міжнародна федерація журналістів написала прем’єр-міністру Індії Манмохану Сінгу (Manmohan Singh) запит, в якому звернулася до уряду країни з проханням підготувати стратегічний план розвитку ЗМІ Індії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду