«Наша Україна» розцінює тиск на колектив НТН як спробу згортання права на свободу слова

24 Листопада 2006
5099
24 Листопада 2006
16:34

«Наша Україна» розцінює тиск на колектив НТН як спробу згортання права на свободу слова

5099
«Наша Україна» розцінює тиск на колектив НТН як спробу згортання права на свободу слова

«Наша Україна» заявляє, що тиск на редакторсько-журналістський колектив телеканалу НТН з боку нових засновників є неприпустимим і розцінює його як спробу згортання права на свободу слова в Україні.

 

«Коли з каналу звільняються професіонали з заявами про те, що «люди від засновників» втручаються в редакційну політику – це серйозне попередження в інформаційному просторі. Втручання в редакційну та журналістську діяльність, відновлення «темників», викривлення інформації – це той набір методів, який був широко застосований до помаранчевої революції представниками режиму Кучми», - йдеться у заяві прес-служби НСНУ.

 

«Наша Україна» вважає, що тиск на журналістів не відповідає нормам демократичного суспільства, і висловлює колективу НТН свою солідарність у прагненні дотримуватись елементарних канонів журналістської етики.

 

Як раніше повідомляла «Детектор медіа», на каналі НТН розгортається конфлікт між власниками та редакційним колективом. Серед його ймовірних причин – спроба змінити концепцію мовлення каналу, скоротити кількість інформаційних випусків та контролювати зміст новин. З каналу вже звільнилась головний редактор Наталія Катеринчук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5099
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду