detector.media
24.11.2006 16:34
«Наша Україна» розцінює тиск на колектив НТН як спробу згортання права на свободу слова

«Наша Україна» заявляє, що тиск на редакторсько-журналістський колектив телеканалу НТН з боку нових засновників є неприпустимим і розцінює його як спробу згортання права на свободу слова в Україні.

 

«Коли з каналу звільняються професіонали з заявами про те, що «люди від засновників» втручаються в редакційну політику – це серйозне попередження в інформаційному просторі. Втручання в редакційну та журналістську діяльність, відновлення «темників», викривлення інформації – це той набір методів, який був широко застосований до помаранчевої революції представниками режиму Кучми», - йдеться у заяві прес-служби НСНУ.

 

«Наша Україна» вважає, що тиск на журналістів не відповідає нормам демократичного суспільства, і висловлює колективу НТН свою солідарність у прагненні дотримуватись елементарних канонів журналістської етики.

 

Як раніше повідомляла «Детектор медіа», на каналі НТН розгортається конфлікт між власниками та редакційним колективом. Серед його ймовірних причин – спроба змінити концепцію мовлення каналу, скоротити кількість інформаційних випусків та контролювати зміст новин. З каналу вже звільнилась головний редактор Наталія Катеринчук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY