Генпрокуратура знайшла докази корупції в діяльності Луценка

15 Листопада 2006
10512
15 Листопада 2006
11:06

Генпрокуратура знайшла докази корупції в діяльності Луценка

10512
Генпрокуратура знайшла докази корупції в діяльності Луценка

Генеральна прокуратура України виявила факт корупційних діянь у роботі Луценка, розслідуючи справу про вбивство працівника УБОЗ Романа Єрохіна. Про це у вівторок заявив заступник Генпрокурора України, який займається слідством у цій справі, Ренат Кузьмін в ефірі телеканалу «1+1».

«Розслідуючи цю справу, ми зіткнулися з дуже серйозними фактами корупції в правоохоронних органах», - сказав він, додавши при цьому, що розслідування «цієї справи, я обіцяю, буде дуже цікавим, точніше - результати його».

Пояснюючи це свій вислів, Кузьмін відзначив, що «...в ході розслідування слідчим встановлені факти здійснення корупційного правопорушення Міністром внутрішніх справ». «Мова йде, - відзначив Кузьмін, - про незаконне привласнення спеціальних звань офіцерському складу керівництва МВС. Мова йде про незаконну видачу бойових пістолетів громадянам, які не мають права на носіння зброї. Ну, і багато іншого…»

У МВС відмовилися коментувати інформацію, яку представив Кузьмін.

В той самий час джерела, наближені до Генпрокуратури, повідомляють, що відносно Луценка було складено два протоколи про здійснення корупційного правопорушення. Обидва цих протоколи, як відзначив співбесідник агентства, складені слідчим Генпрокуратури. У вівторок Луценко з ними був ознайомлений. І в середу, як очікується, ці протоколи будуть направлені до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті.

Як повідомлялося, Єрохін працював в УБОЗ Донецької області і займався виявленням центрів конвертацій. Він був переведений до Києва в лютому 2006 року після того, як над ним нависла загроза у зв’язку з розслідуванням низки справ про крупні центри конвертації.

20 серпня в одному з районів Київської області було знайдено тіло Єрохіна.

Через кілька днів міліція затримала ключового фігуранта в справі про вбивство полковника – колишнього працівника УБОЗу Вадима Кліковського, який переховувався на території Тернопільської області.

12 жовтня МВС України оголосило в міждержавний розшук колишнього співробітника ДПА м. Києва С.Біду, звинуваченого в здійсненні вбивства Єрохіна.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду