«Газета по-киевски» просить суд зобов'язати Черновецького спростувати звинувачення в розміщенні замовних матеріалів проти нього

10 Листопада 2006
5987
10 Листопада 2006
17:05

«Газета по-киевски» просить суд зобов'язати Черновецького спростувати звинувачення в розміщенні замовних матеріалів проти нього

5987
«Газета по-киевски» просить суд зобов'язати Черновецького спростувати звинувачення в розміщенні замовних матеріалів проти нього
"Газета по-киевски" просить Печерський районний суд Києва зобов'язати мера Києва Леоніда Черновецького спростувати звинувачення в розміщенні замовлених матеріалів проти нього і виплатити виданню моральний збиток.

Про це повідомила юрист газети Аріна Бордуніс.

"(Позовна) заява про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності і ділової репутації і відшкодування морального збитку", - зачитала Бордуніс позовну заяву.

За її словами, компанія "Видавництво "Прес-центр", яка є засновником газети, подала позовну заяву до суду в жовтні від свого імені і від імені головного редактора газети Сергія Тихого.

"У нас 2 позивачі, ми вважаємо, що він (Черновецький) образив як головного редактора Сергія Тихого, так і саму газету", - додала Бордуніс.

За її словами, сума морального збитку, потрібного для відшкодування, складає по 1 гривні кожному позивачеві.

Вона підкреслила, що газета вимагає, щоб сам факт спричинення морального збитку виданню був зафіксований в рішенні суду безвідносно суми.

Юрист сказала, що в позові не вказано, в якій формі Черновецький повинен спростувати звинувачення в адресу газети - через ЗМІ або на прес-конференції.

При цьому вона підкреслила, що закон передбачає той же спосіб спростування, за допомогою якого були зроблені і звинувачення.

Вона допустила, що суд може вимагати від газети уточнити спосіб спростування.

Бордуніс повідомила, що судове засідання призначене на 4 грудня.

Крім того, вона повідомила, що газета зверталася з листом на ім'я мера в серпні з проханням публічно вибачитися.

Проте, по словами Бордуніс, газета отримала відповідь від Головного управління по взаємодії із ЗМІ і зв'язків з громадськістю Київської міської державної адміністрації, що вислови Черновецького є оцінними судженнями.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5987
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду