В Росії заборонено фільм англійського коміка Коена, що пародіює казахів

9 Листопада 2006
25901
9 Листопада 2006
10:34

В Росії заборонено фільм англійського коміка Коена, що пародіює казахів

25901
В Росії заборонено фільм англійського коміка Коена, що пародіює казахів

Офіційний представник Федерального агентства з культури та кінематографії Російської Федерації Юрій Васючков заявив Бі-Бі-Сі, що його відомство не видало ліцензії на прокат фільму «Борат: знайомство з американською культурою на благо славної казахської нації» британського коміка Саші Барона Коена. Фільм не зявиться, як передбачалось, на екранах російських кінотеатрів наприкінці листопада.

 

Це рішення мотивоване тим, що фільм містить висловлювання, які можуть бути сприйняті як образливі щодо деяких національностей і релігій.

 

Образ Бората – квазіказахського журналіста, що скоріше схожий на араба і відображає спотворені уявлення малообізнаних мешканців Заходу про Середню Азію – був неодноразово підданий різкій критиці не лише владою Казахстану, але й єврейських, циганських, мусульманських та правозахисних організацій. «Казахстан» в інтерпретації Барона Коена має мало спільного із справжнім Казахстаном. Усі протести, втім, комік називає «інтригами узбеків», які начебто є природними ворогами казахів, зацікавленими у дискредитації Казахстану.

 

Дипломатичні представники Казахстану у Великій Британії протестували проти епатажного амплуа Саші Барона Коена і навіть пропонували оплатити йому туристичну поїздку, аби він переконався, що створюваний ним образ Казахстану не відповідає дійсності. Однак, нещодавно казахська влада визнала, що Борат багато робить для популяризації Казахстану.

 

Кореспондент.НЕТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду