Рейтинг згадуваності політиків від газети «Коментарі» очолює Президент Віктор Ющенко

4 Листопада 2006
12348
4 Листопада 2006
12:11

Рейтинг згадуваності політиків від газети «Коментарі» очолює Президент Віктор Ющенко

12348
Рейтинг згадуваності політиків від газети «Коментарі» очолює Президент Віктор Ющенко

Газета «Коментарі» опублікувала рейтинг згадуваності українських політиків за місяцями.  Він був прорахований аналітиками холдингу «Еволюшен Медіа» на основі машинного аналізу понад 1,5 млн  публікацій та інформаційних повідомлень зі ста джерел (інформаційні агентства, теле- та радіопрограми, друковані видання, Інтернет-ресурси). Публікуючи отримані дані, «Коментарі» відмовились від зазначення тональності згадувань про тих чи інших політиків.

 

Аби корректно проаналізувати динаміку згадувань, як базу для порівняння було обрано згадування про Україну (100 балів), і відносно неї вираховувались бали згадування політиків. У 2006 році найвищі результати продемонстрували Віктор Ющенко в січні (23,05 бала) і Віктор Янукович у серпні (22,91 бала). Юлія Тимошенко й Олександр Мороз досягли піку згадування у липні (21,16 і 15,28 бала відповідно), Юрій Єхануров – у січні (13,22 бала). Порівняння балів дозволяє оцінити відрив між політиками; зайняті ними місця наводяться за підсумками кожного місяця.

 

У жовтні Віктор Ющенко за згадуваністю у ЗМІ посів 1 місце з 22,2 бала, Віктор Янукович – 2 місце з 16,1 бала, Юлія Тимошенко – 3 місце з 10,9 бала. В першу десятку також входять Олександр Мороз (6,9 бала), роман Безсмертний (4,8), Юрій Луценко (3,9), Борис Тарасюк (3,3), Леонід Черновецький (3,2), Анатолій Гриценко (2,8) та Леонід Кучма (2,8).

 

Юлія Тимошенко, Віктор Янукович та Віктор Ющенко кілька разів змінювали один одного на верхніх позиціях рейтингу, Юрію Єханурову протягом року один раз удалося стати другим, а Олександру Морозу – третім.

 

На сайті газети можна переглянути таблицю рейтингів, а також аналіз динаміки рейтингів за різними категоріями та політичними группами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду