detector.media
04.11.2006 12:11
Рейтинг згадуваності політиків від газети «Коментарі» очолює Президент Віктор Ющенко

Газета «Коментарі» опублікувала рейтинг згадуваності українських політиків за місяцями.  Він був прорахований аналітиками холдингу «Еволюшен Медіа» на основі машинного аналізу понад 1,5 млн  публікацій та інформаційних повідомлень зі ста джерел (інформаційні агентства, теле- та радіопрограми, друковані видання, Інтернет-ресурси). Публікуючи отримані дані, «Коментарі» відмовились від зазначення тональності згадувань про тих чи інших політиків.

 

Аби корректно проаналізувати динаміку згадувань, як базу для порівняння було обрано згадування про Україну (100 балів), і відносно неї вираховувались бали згадування політиків. У 2006 році найвищі результати продемонстрували Віктор Ющенко в січні (23,05 бала) і Віктор Янукович у серпні (22,91 бала). Юлія Тимошенко й Олександр Мороз досягли піку згадування у липні (21,16 і 15,28 бала відповідно), Юрій Єхануров – у січні (13,22 бала). Порівняння балів дозволяє оцінити відрив між політиками; зайняті ними місця наводяться за підсумками кожного місяця.

 

У жовтні Віктор Ющенко за згадуваністю у ЗМІ посів 1 місце з 22,2 бала, Віктор Янукович – 2 місце з 16,1 бала, Юлія Тимошенко – 3 місце з 10,9 бала. В першу десятку також входять Олександр Мороз (6,9 бала), роман Безсмертний (4,8), Юрій Луценко (3,9), Борис Тарасюк (3,3), Леонід Черновецький (3,2), Анатолій Гриценко (2,8) та Леонід Кучма (2,8).

 

Юлія Тимошенко, Віктор Янукович та Віктор Ющенко кілька разів змінювали один одного на верхніх позиціях рейтингу, Юрію Єханурову протягом року один раз удалося стати другим, а Олександру Морозу – третім.

 

На сайті газети можна переглянути таблицю рейтингів, а також аналіз динаміки рейтингів за різними категоріями та політичними группами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY