NBC змінює стратегію мовлення

26 Жовтня 2006
17198
26 Жовтня 2006
12:34

NBC змінює стратегію мовлення

17198
NBC змінює стратегію мовлення

Керівництво американського каналу NBC має намір здійснити низку істотних змін у роботі мовника. Причиною цього є зменшення надходжень від телевізійної реклами. Так, американська медіакомпанія планує в найближчому майбутньому скоротити 5% свого персоналу – 700 осіб, а також рішуче зменшити бюджети виробництва новин та дорогих серіалів у рамках плану реструктуризації. «Стратегічна ініціатива» компанії під назвою «NBCU 2.0» дозволить заощадити близько 750 мільйонів доларів до кінця 2008 року. Ці кошти планують інвестувати в цифрова медіа та міжнародну експансію.

 

Важливою зміною у бізнес-стратегії компанії також є те, що вона припиняє ставити у вечірньому прайм-таймі з 20.00 до 21.00 дорогі драматичні серіали, залишивши їх лише у слоті 21.00-23.00. Місце, що звільниться, займуть дешевші реаліті-шоу та ігрові формати.

 

Керівництво каналу, який протягом 80-90-х років був лідером ефіру США з такими хітовими серіалами, як «Швидка допомога», «Західне крило», «Друзі» та інші, вважає, що телевізійна реклама більше не приносить достатнього доходу, тому має намір зосередитись на інших платформах, а саме цифрових медіа. Таке рішення компанії має серйозні підстави: останні кілька років NBC значно «програє» своїм основним конкурентам – каналам CBS та АВС, що вже коштувало NBC зменшення надходжень від реклами на 800 мільйонів доларів. Деякі аналітики вважають, що і CBS, і АВС (який зараз дуже успішно демонструє «Загублених», «Відчайдушних домогосподарок» та «Анатомію Грей») також рано чи пізно повторять долю NBC і будуть вимушені відійти від традиційної схеми отримання прибутку від ТБ. А в цілому ці події – лише частина загальної тенденції завершення ери телевізійної реклами. Також є думка, що NBC просто «не знайшли» новий хіт і лише через те зазнають невдач.

 

Однак тут треба відзначити, що зниження рейтингів каналів не завжди відбувається виключно через погане програмування. По-перше, кількість каналів невпинно зростає, «відтягуючи» частку аудиторії, по-друге, зявляється дедалі більше альтернативних платформ.

 

Новинний відділ NBC також буде реструктурований. Тепер створення новинних програм буде зосереджене у стінах Центру Рокфеллера на Мангетені, де розташована штаб-квартира NBC Universal. Новинний цілодобовий канал MSNBC покине свій офіс у місті Секокус, Нью-Джерсі, та переїде до штаб-квартири каналу CNBC.

 

Чи відображають ці зміни певну тенденцію, чи є лише ознакою невдачі компанії – покаже час.

 

Media Resources Management

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду