У Канні відбувся 22-й телевізійний ринок МІРСОМ

16 Жовтня 2006
11134
16 Жовтня 2006
13:52

У Канні відбувся 22-й телевізійний ринок МІРСОМ

11134
У Канні відбувся 22-й телевізійний ринок МІРСОМ

9-13 жовтня на Лазуровому узбережжі Франції у місті Канн відбувся 22-й телевізійний ринок МІРСОМ, який давно став обов’язковим і одним із головних заходів для людей з медіа-бізнесу. Цього року кількість учасників значно зросла, забезпечивши заходу звання найбільшого телевізійного ринку: МІРСОМ відвідали 12 429 учасників з усього світу (7% зростання в порівнянні з минулим роком). У Палаці Фестивалів розмістилось 519 стендів (8% зростання), на яких було зареєстровано 1643 компанії. Вперше ринок відвідали учасники з Казахстану, Анголи, Камбоджі, Гани, Македонії та Судану. Найбільший приріст кількості учасників припав на «категорію» покупців контенту для цифрових та new media платформ.

 

Від України традиційно приїхали майже всі значимі гравці ринку. В офіційному каталозі були перелічені телеканали «Інтер», «Студія «1+1», ICTV, Новий канал, «Кіно», «Сіті», «Енциклопедія», «Тоніс», Перший канал, СТБ, «ТЕТ»; компанії FILM.UA, студія «Пілот», «Стар Медіа»; дистрибуцій ні компанії «ІнтВестДистриб’юшн» та «Українська DVD-компанія»; адвокатська контора «Коннов і Созановський»; а також компанії S&E Media Project Ltd i Ukrainian Media Distribution Group. Фактично учасників з України було більше, просто деякі не встигли вчасно зареєструватись і, відповідно, потрапити до каталогу. Наприклад, канали К1 і К2, компанія «Поверхность» тощо. Несподіваною для багатьох учасників ринку стала відсутність на МІРСОМі відомого діяча медіа Олександра Ткаченка.

 

Цього року в Каннах був лише один повністю український стенд: на ньому розміщувались компанії «ІнтВестДистриб’ющн», FILM.UA та Media Resources Management. Продакшн-компанія «Стар Медіа» також розміщувалась на стенді, але ділила його з російськими «Амедиа» та «Централ Партнершип».

 

Варто відзначити позитивну тенденцію виходу українського продукту на зарубіжний ринок. Так, «Стар Медіа» представляли зарубіжним покупцям «Смерть шпионам», «Городской романс», «Психопатку» та інші проекти. На стенді «ІнтВестДистрибюшн» головною темою став фільм «Аврора», FILM.UА привезли свої нові телефільми «Женские слезы», «Вернуть Веру», «Без особых примет», «Бомж» та «Квартет для двох». Ці продукти були впевнено продані на російські телеканали. «Інтер» виступив у ролі продавця, пропонуючи зарубіжним каналам свої короткометражні історичні цикли.

 

У рамках пелеринку MIPCOM компанія CBS Paramount International Television, що займається міжнародною дистрибуцією телепродукту від CBS Paramount Television, уклала угоду з чеською компанією Viasat щодо створення локальної версії популярного американського телешоу «Топ-модель за 8 тижнів» (оригінальна назва «Americas Next Top Model»). Поки що, однак, невідомо, коли шоу зявиться в ефірі чеського Viasat. До цього CBS Paramount International Television уклала подібні угоди з телеканалами в Австралії, Канаді, Великій Британії, Філіппінах, Угорщині, Нідерландах та Росії.

 

Ідея створення шоу належить відомій супермод елі Тайрі Бенкс. Вона ж є одним із його продюсерів. Зараз «Топ-модель» демонструється у більш ніж 90 країнах. В Австралії канал виходить на каналі Fox8. Від інших локалізованих версій австралійська відрізняється цілковитою відсутністю цензури. У Великій Британії «Топ-модель» транслюється на каналі LIVINGtv, що належить телекомпанії Frextech, яка, у свою чергу, повністю належить британській кабельній компанії NTL. У Канаді «Топ-модель» виходить на каналі CityTV, що належить CHUM Television. До речі, дистрибуційний підрозділ CHUM TelevisionCHUM International – на МІРСОМі ліцензував російському кабельному оператору «Национальные кабельные сети» 360 годин розважального контенту, що буде показаний в ефірі нового супутникового каналу Entertainment Park. Канал буде запущений 20 жовтня і транслюватиме деякі популярні серіали виробництва CHUM Television, серед яких Raw, One Shot, Star! At The Movies, Egos and Icons, Crimes of Fashion тощо.

 

Під час ярмарку в Каннах американська компанія Buena Vista International Television (BVITV), підрозділ з міжнародного розповсюдження телевізійної продукції The Walt Disney Company, уклала довгострокову угоду з іспанським телекомунікаційним оператором Telefonica про постачання контенту для послуг VOD. Угода стосується колекції фільмів виробництва кіностудій Touchstone Pictures, Walt Disney Pictures та Miramax Films, що належать до Buena Vista Motion Picture Group (The Walt Disney Company). Серед них «Пірати Карибського моря: Скриня мерця», трилер «Голлівудленд» та драма Breaking and Entering.

 

BVITV також уклала низку ліцензійних угод з російськими мовними компаніями. St Petersburg TV, НТВ, Ren TV, TV3 купили права на низку художніх фільмів та реаліті-шоу з порт фоліо BVITV. Як St. Petersburg TV, так i Ren TV придбали у компанії права на трансляцію анімаційного контенту від Jetix Europe.

 

Також BVITV уклала декілька угод із українськими каналами «Студія «1+1» та ICTV, що стосуються прав на показ прем’єр, бібліотечних фільмів і телесеріалів (про що «ТК» вже повідомляла раніше). Нагадаємо, що в ефірі ICTV вже з’явились суперпопулярні серіали «Відчайдушні домогосподарки» (Desperate Housewives) та «Залишитися живим» (Lost) виробництва компанії Touchstone Television, яка належить The Walt Disney Company. На каналі «1+1» для брендованого контенту від компанії The Walt Disney  Company виділений таймслот з 7 ранку у будні і з 10 ранку у вихідні. Також, у рамках окремої угоди, обидва українські канали отримали права на певний анімаційний конвент від телекомпанії Jetix Europe, раніше відомої як Fox Kids Europe. Слід відзначити, що 74% акцій цієї компанії також належать The Walt Disney Company.

 

Також «1+1», вигравши тендер, придбав права на ексклюзивний показ пакету фільмів Стівена Спілберга у компанії Universal. Хоч прем’єр у пакеті немає, ключовими назвами стали такі знакові цикли фільмів, як «Парк Юрського періоду», «Назад у майбутнє», «Список Шиндлера» тощо. Першим ці фільми в Україні транслював «Інтер» (купивши пакет у 2001 році), а після нього Новий канал.

 

Media Resources Management

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду