Тележурналіста тримають під арештом у Сомалі

16 Жовтня 2006
9226
16 Жовтня 2006
14:11

Тележурналіста тримають під арештом у Сомалі

9226
Тележурналіста тримають під арештом у Сомалі
Французького журналіста Даніеля Гранклемана-Шаффі затримали у Ємені ще у четвер, закидаючи йому «незаконне перетинання кордону». Незалежний тележурналіст, режисер, що постійно працює на третій національний канал французького телебачення «France 3» потрапив на територію Ємену на борту разом з сомалійськими біженцями. Про це повідомляє «Le Figaro», цитуючи високо посадовця з міністерства інформації. «Журналіст мав в’їздну візу, щоби в’їхати на територію Ємену через аеропорт Санаа, але міністерство інформації було здивоване, коли дізналися про його в’їзд на борту корабля, котрий зазвичай використовують для біженців». Після допиту журналіста перевезли в неділю у Санаа для додаткового розслідування. Проте, виявляється, існують сумніви щодо особистості журналіста. Як повідомили його колеги Жорж Перну та ҐЖан Луазо, відповідальні за популярну у Франції щотижневу телепередачу документальних сюжетів, що часто розповідають про віддалені куточки світу, «Таласа», нещодавно вони мали розмову з Гранклеманом-Шаффі, та вважають, що йдеться саме про нього. Одна з неурядових організацій у Ємені також зазначила: «француза затримали саме у час, коли він закінчував знімати свій репортаж для французького каналу про групу сомалійських біженців, котрих він супроводжував у їх подорожі морем до йєменських берегів, про їхні страждання під час поїздки».

Щороку близько 88 тисяч біженців перепливають Аденську затоку з Сомалі або Ефіопії, з них більшість, під 84 тисячі – саме сомалійців.

Французька влада нещодавно попереджала своїх громадян не їздити у Ємен через збільшення викрадень, до речі 10 вересня 4 французьких туриста було викрадено у провінції Шалва, членами племені, котрі тримали їх впродовж 15 діб, перед тим як відпустити.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду