У Єгипті заборонили поширення газет, які образили іслам

25 Вересня 2006
8942
25 Вересня 2006
13:20

У Єгипті заборонили поширення газет, які образили іслам

8942
У Єгипті заборонили поширення газет, які образили іслам

Влада Єгипту заборонила продаж на території країни останніх номерів трьох європейських газет. Відповідно до розпорядження міністра інформації Єгипту Унса аль-фікі, заборона на ввіз і поширення в країні накладений на британський щотижневик Guardіan Weekly, французьку газету Le Fіgaro і німецьку Frankfurter Allgemeіne Zeіtung.

Таке рішення прийняте в зв'язку з надрукованими в них статтями, що містять "твердження, які ображають іслам.

У німецькій газеті Frankfurter Allgemeіne Zeіtung ще 16 вересня була надрукована стаття історика Егона Флейга, що стверджує, що пророк Мухаммед був жорстоким воєначальником, а не духовним лідером, повідомляє телеканал Al-Jazeera.

Французька газета Le Fіgaro від 19 вересня опублікувала думку про іслам філософа і професора Роберта Редекера. Цей автор назвав Мухаммеда "жорстоким вбивцею євреїв, багатоженцем". На думку професора, саме так сам пророк описує себе в Корані. Редекер також назвав Коран книгою, "наповненою ненавистю і жорстокістю".

Зміст статей європейських видань перегукується з недавніми словами Папи Римського Бенедикта XVІ, що під час виступу в Баварії процитував негативні висловлення візантійського імператора Мануїла ІІ Палеолога про пророка Мухаммеда. Це викликало обурення в ісламському світі. Ображені мусульмани зажадали вибачень понтифіка.

На початку 2006 року по всьому світу прокотилася хвиля протесту проти публікацій у пресі карикатур на пророка Мухаммеда. Масові демонстрації навіть привели до жертв. Образливі малюнки, слідом за датською газетою Jyllands-Posten були надруковані в більш ніж 140 виданнях у 56 країнах, у тому числі й в арабських.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду