detector.media
25.09.2006 13:20
У Єгипті заборонили поширення газет, які образили іслам

Влада Єгипту заборонила продаж на території країни останніх номерів трьох європейських газет. Відповідно до розпорядження міністра інформації Єгипту Унса аль-фікі, заборона на ввіз і поширення в країні накладений на британський щотижневик Guardіan Weekly, французьку газету Le Fіgaro і німецьку Frankfurter Allgemeіne Zeіtung.

Таке рішення прийняте в зв'язку з надрукованими в них статтями, що містять "твердження, які ображають іслам.

У німецькій газеті Frankfurter Allgemeіne Zeіtung ще 16 вересня була надрукована стаття історика Егона Флейга, що стверджує, що пророк Мухаммед був жорстоким воєначальником, а не духовним лідером, повідомляє телеканал Al-Jazeera.

Французька газета Le Fіgaro від 19 вересня опублікувала думку про іслам філософа і професора Роберта Редекера. Цей автор назвав Мухаммеда "жорстоким вбивцею євреїв, багатоженцем". На думку професора, саме так сам пророк описує себе в Корані. Редекер також назвав Коран книгою, "наповненою ненавистю і жорстокістю".

Зміст статей європейських видань перегукується з недавніми словами Папи Римського Бенедикта XVІ, що під час виступу в Баварії процитував негативні висловлення візантійського імператора Мануїла ІІ Палеолога про пророка Мухаммеда. Це викликало обурення в ісламському світі. Ображені мусульмани зажадали вибачень понтифіка.

На початку 2006 року по всьому світу прокотилася хвиля протесту проти публікацій у пресі карикатур на пророка Мухаммеда. Масові демонстрації навіть привели до жертв. Образливі малюнки, слідом за датською газетою Jyllands-Posten були надруковані в більш ніж 140 виданнях у 56 країнах, у тому числі й в арабських.


 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY