Азербайджанські журналісти просять Ющенка допомогти захищати права людини та свободу слова в Азербайджані

7 Вересня 2006
18184
7 Вересня 2006
10:24

Азербайджанські журналісти просять Ющенка допомогти захищати права людини та свободу слова в Азербайджані

18184
Азербайджанські журналісти просять Ющенка допомогти захищати права людини та свободу слова в Азербайджані

Азербайджанські журналісти просять президента Віктора Ющенка закликати президента Ільхама Алієва дотримуватися міжнародних зобов'язань у сфері свободи слова і прав людини в Азербайджані.

Про це йдеться у зверненні комітету захисту прав заарештованого журналіста-сатирика Сакіта Західова до президента Ющенка.

"Влада Азербайджану проводить справжнє полювання на журналістів, причому піддаючи їх дискредитації, бачачи, що їх не вдається залякати смертю й арештами", - зазначається у документі.

"Так, за політичним замовленням влади, 23 червня цього року був заарештований відомий журналіст-сатирик Сакіт Західов, якого звинуватили в продажу наркотиків", - додається в повідомленні.

Комітет "провів розслідування, яке показало, що журналіст ні в чому не винний і ніколи не вживав і не продавав наркотики, більш того, вдалося встановити, що наркотики йому підкинули поліцейські під час арешту".

Про сфабрикованість обвинувачень проти Західова і заклик до влади Азербайджану звільнити журналіста заявляли "міжнародні організації: Репортери без кордонів, Аменсті Інтернейшнл, Комітет захисту журналістів, Артикль 19, Хельсінська Цивільна Асамблея, Міжнародний Інститут преси й інші".

"Свої сумніви у винуватості Сакіта Західова висловив також уряд Сполучених Штатів Америки", - додається в повідомленні.

Комітет "тричі звертався до президента Ільхама Алієва, щоб він посприяв у припиненні атак на пресу і звільненні всіх заарештованих журналістів, у тому числі і Сакіта Західова".

"У зверненнях до президента ми попросили його зустрітися з членами комітету й ознайомитися з нашими доказами про невинність Західова. Однак президентська адміністрація жодного разу не відповіла на наші звернення", - йдеться у повідомленні.

"Оскільки влада Азербайджану вже давно ігнорує звернення своїх громадян, ми змушені закликати на допомогу міжнародних посередників у піднятті питання про погіршення свободи слова в Азербайджані", - додають у комітеті.

Журналісти закликають Ющенка "як президента братерської країни, країни-члена ГУАМ, ОБСЄ, Ради Європи і кандидата на вступ до Євросоюзу підняти на зустрічі з президентом Ільхамом Алієвим проблеми свободи слова в Азербайджані".

Як відомо, 7-8 вересня Ющенко здійснить офіційний візит до Азербайджану.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду