Французського журналіста звинувачують у поширенні неправдивої інформації та вимагають штраф

4 Вересня 2006
14921
4 Вересня 2006
14:12

Французського журналіста звинувачують у поширенні неправдивої інформації та вимагають штраф

14921
Французського журналіста звинувачують у поширенні неправдивої інформації та вимагають штраф

Французького журналіста Даньєля Лена не випускають з Камбоджу, вимагають сплатити 125 тисяч доларів та звинувачують у тому, що він мав при собі фальшивий паспорт (французька префектура зазначила, що паспорт дійсний). Також його звинувачують у розповсюджені неправдивої інформації та «репортажу, який було заборонено розповсюджувати владою».

У свій попередній приїзд Лен зняв документальний фільм «Розслідування щодо крайнощів сексуального туризму» у Камбоджі у 2003 році для першого національного каналу «TF1». Його співвітчизника, котрий погодився дати свідчення перед камерою, проте анонімно та не відкриваючи обличчя, поліція Камбоджі згодом впізнала та примусила подати позов проти Даньєля Лена та каналу «TF1».

Тоді Лен був змушений погодитися виплати компенсацію у розмірі 125 тисяч доларів, проте, повернувшися додому він подав в суд передмістя Парижу, Кретей, та до суду Пном-Пеню через здирництво грошей. Адже журналіста примусили погодитися на це.

Зараз Лен не може виїхати з Камбоджі, його доля вирішується у муніципальному суді Пном-Пеню.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14921
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду