З гонконгського журналіста, затриманого за шпигунство, повинні зняти обвинувачення

1 Вересня 2006
9667
1 Вересня 2006
11:21

З гонконгського журналіста, затриманого за шпигунство, повинні зняти обвинувачення

9667
З гонконгського журналіста, затриманого за шпигунство, повинні зняти обвинувачення

Міжнародна федерація журналістів вважає вирок, винесений кореспондентові сінгапурської газети Чіну Чону китайським судом грубим порушенням прав і вимагає його негайного звільнення.

Чіна Чона, штатного кореспондента газети «The Strait Times» було затримано у квітні 2005 року за шпигунство на користь Тайваню, проте засідання суду почалось лише 15 серпня і проходило за зачиненими дверима.

«Міжнародна федерація журналістів не довіряє судовому процесу і вважає ув’язнення на п’ять років обурливим вироком для справи, яка за нормальних обставин ніколи б не дійшла до суду», – заявив президент Міжнародної федерації журналістів Крістофер Уорен.

Федерація журналістів, організація, до якої входить понад 500.000 журналістів у більш ніж 115 країнах, а осередком є Журналістська асоціація Гонконгу, послідовно боролася за звільнення Чіна і зняття з нього усіх обвинувачень. Цей останній вияв порушення свободи слова стався через тиждень після того, як кореспондента «New York Times» Чжао Яна ув’язнили на три роки за поширення неправдивих відомостей.

“Це дуже сумний день для свободи преси у Китаї. Останні події є спробою обмежити свободу висловлювань, що є неприйнятним,» – заявив Уорен.

«Усе, що стосується справи Чина Чона – затримання та ставлення до нього, висунення обвинувачень у шпигунстві та одноденного суду за зачиненими дверима – це образа чесності та справедливості,» – зазначив президент федерації журналістів.

«Ми продовжимо боротися за свободу преси у Китаї та за звільнення Чина й інших журналістів, які сидять у китайських тюрмах тільки за те, що вони робили свою роботу», – заявив Уорен.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Медіа-профспілки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду