Редактора хорватской газеты оштрафовали за публикацию тайных показаний президента Хорватии

30 Серпня 2006
16214
30 Серпня 2006
14:27

Редактора хорватской газеты оштрафовали за публикацию тайных показаний президента Хорватии

16214
Редактора хорватской газеты оштрафовали за публикацию тайных показаний президента Хорватии

Международный трибунал по бывшей Югославии принял решение оштрафовать главного редактора хорватской газеты Slobodna Dalmacija Йосипа Йовича за неуважение к суду. Его обвиняют в том, что несмотря на неоднократный запрет трибунала публиковать конфиденциальную информацию, журналист раскрыл имя свидетеля, находящегося под защитой, и напечатал его показания.

Этим свидетелем оказался президент Хорватии Стипе Месич, который в 1997 году инкогнито давал показания по делу генерала Тихомира Блашкича, боснийского хорвата.

Йович в свое оправдание заявил, что он не знал, должен ли выполнять распоряжения трибунала, будучи гражданином Хорватии. Адвокаты журналиста также утверждают, что президент Месич не требовал никаких дополнительных мер защиты свидетелей и не возражал против публикации его показаний.

Кроме того, требования конфиденциальности впоследствии были отменены трибуналом. Теме не менее, Йович оштрафован на 20 тысяч евро. Журналист еще не решил, будет ли он подавать апелляцию на решение суда.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду