Керівництво 5 каналу вибачилося перед намісником Києво-Печерської Лаври архиєпископом Павлом

29 Серпня 2006
832
29 Серпня 2006
17:53

Керівництво 5 каналу вибачилося перед намісником Києво-Печерської Лаври архиєпископом Павлом

832
Керівництво 5 каналу вибачилося перед намісником Києво-Печерської Лаври архиєпископом Павлом

Керівництво 5 каналу в особі генерального продюсера Юрія Стеця вибачилося перед намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архиєпископом Вишгородським Павлом за поведінку співробітниці каналу Наталі Тугузової. Було сказано також, що вона на 5 каналі більше не працює. Про це повідомляє прес-служба УПЦ (МП).

В УПЦ (МП) конфлікт між журналісткою та священнослужителями коментують так: «Інцидент встався вчора після урочистостей, присвячених престольному святу монастиря – Успення Пресвятої Богородиці. Після Божественної Літургії, хресного ходу і святкового прийому для прочан і гостей, архиєпископ Павло в чернечому одязі пішов у храм Усіх Преподобних отців Києво-Печерських, щоб охрестити дитину. З ним був дідусь немовляти. На підході до храму зненацька зі спини вискочила дівчина в штанях і безпардонно, тикаючи мікрофон, стала вимагати у владики, який оторопів, коментарі до чергових церковних висловлень Президента.

Було очевидно, що дівчина налаштована агресивно, до того ж ще і представляє 5 канал, у якого з владикою склалися дуже натягнуті стосунки (він звинувачував канал у поширенні недостовірної інформації про Лавру). Намісник відмовився давати коментар, попросив її не знімати (відеозйомка й у музеї-заповіднику й у монастирі можлива лише з відповідним дозволом), і пішов у напрямку до храму. Дівчина дала команду оператору: «Знімай його, знімай!» Це була очевидна провокація. Владика повернувся і попросив її віддати касету. У відповідь дівчина почала погрожувати депутатами і скандалом.

Архиєпископ сказав послушникам забрати камеру і касету. Що вони і зробили. Інцидент тривав кілька хвилин. Після цього приїхав генеральний продюсер каналу. З'ясувалося, що дівчина не взяла ніяких дозволів на зйомку (нібито не могла додзвонитися), не домовлялася про інтерв'ю, і поводилася, що було визнано продюсером, грубо порушуючи правила журналісткої етики. Після цього Юрій Стець вибачився від імені телеканалу. Йому віддали телекамеру. Увечері він передзвонив архиєпископу, ще раз вибачився і повідомив, що Наталя Тугузова більше на телеканалі не працює.

«Я дуже засмучений інцидентом, – сказав владика Павло, – Києво-Печерська Лавра завжди була відкритим для преси монастирем. Я не пам'ятаю випадку, щоб якомусь нашому або закордонному каналу було відмовлено в зйомках і в монастирі, і на службі, і в печерах. Ми усім допомагаємо робити сюжети, даємо необхідні роз'яснення і коментарі. Дівчина прийшла не в зоопарк, а в монастир, що є моїм будинком, і треба з елементарною повагою ставитися до його насельників. Чому хтось бере на себе право знімати мене, коли йому хочеться, щось вимагати, лякати депутатами? Я і сам, до речі, депутат. Сподіваюся, що це був перший і останній наш конфлікт із пресою».

Від "ТК": Натомість, Юрій Стець спростував інформацію про звільнення Наталі Тугузової з 5 каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
832
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
безбожник
4672 дн. тому
Найбільше сподобалося "Архиєпископ сказав послушникам забрати камеру і касету. Що вони і зробили....Після цього Юрій Стець вибачився від імені телеканалу. Йому віддали телекамеру". Які милі люди! Добре, що не віддухопелили, бо вони й таке можуть...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду