detector.media
29.08.2006 17:53
Керівництво 5 каналу вибачилося перед намісником Києво-Печерської Лаври архиєпископом Павлом

Керівництво 5 каналу в особі генерального продюсера Юрія Стеця вибачилося перед намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архиєпископом Вишгородським Павлом за поведінку співробітниці каналу Наталі Тугузової. Було сказано також, що вона на 5 каналі більше не працює. Про це повідомляє прес-служба УПЦ (МП).

В УПЦ (МП) конфлікт між журналісткою та священнослужителями коментують так: «Інцидент встався вчора після урочистостей, присвячених престольному святу монастиря – Успення Пресвятої Богородиці. Після Божественної Літургії, хресного ходу і святкового прийому для прочан і гостей, архиєпископ Павло в чернечому одязі пішов у храм Усіх Преподобних отців Києво-Печерських, щоб охрестити дитину. З ним був дідусь немовляти. На підході до храму зненацька зі спини вискочила дівчина в штанях і безпардонно, тикаючи мікрофон, стала вимагати у владики, який оторопів, коментарі до чергових церковних висловлень Президента.

Було очевидно, що дівчина налаштована агресивно, до того ж ще і представляє 5 канал, у якого з владикою склалися дуже натягнуті стосунки (він звинувачував канал у поширенні недостовірної інформації про Лавру). Намісник відмовився давати коментар, попросив її не знімати (відеозйомка й у музеї-заповіднику й у монастирі можлива лише з відповідним дозволом), і пішов у напрямку до храму. Дівчина дала команду оператору: «Знімай його, знімай!» Це була очевидна провокація. Владика повернувся і попросив її віддати касету. У відповідь дівчина почала погрожувати депутатами і скандалом.

Архиєпископ сказав послушникам забрати камеру і касету. Що вони і зробили. Інцидент тривав кілька хвилин. Після цього приїхав генеральний продюсер каналу. З'ясувалося, що дівчина не взяла ніяких дозволів на зйомку (нібито не могла додзвонитися), не домовлялася про інтерв'ю, і поводилася, що було визнано продюсером, грубо порушуючи правила журналісткої етики. Після цього Юрій Стець вибачився від імені телеканалу. Йому віддали телекамеру. Увечері він передзвонив архиєпископу, ще раз вибачився і повідомив, що Наталя Тугузова більше на телеканалі не працює.

«Я дуже засмучений інцидентом, – сказав владика Павло, – Києво-Печерська Лавра завжди була відкритим для преси монастирем. Я не пам'ятаю випадку, щоб якомусь нашому або закордонному каналу було відмовлено в зйомках і в монастирі, і на службі, і в печерах. Ми усім допомагаємо робити сюжети, даємо необхідні роз'яснення і коментарі. Дівчина прийшла не в зоопарк, а в монастир, що є моїм будинком, і треба з елементарною повагою ставитися до його насельників. Чому хтось бере на себе право знімати мене, коли йому хочеться, щось вимагати, лякати депутатами? Я і сам, до речі, депутат. Сподіваюся, що це був перший і останній наш конфлікт із пресою».

Від "ТК": Натомість, Юрій Стець спростував інформацію про звільнення Наталі Тугузової з 5 каналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY