Міжнародна Федерація журналістів закликає колег підтримати британського журналіста

18 Серпня 2006
14161
18 Серпня 2006
15:50

Міжнародна Федерація журналістів закликає колег підтримати британського журналіста

14161
Міжнародна Федерація журналістів закликає колег підтримати британського журналіста

17 серпня Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликала Медіа-профспілки в усьому світі підтримати журналіста Річарда Гізберта, який бореться із своїм колишнім роботодавцем, медіа-гігантом ABC News, за право відмовлятися від завдань, які містять загрозу життю. Колишній журналіст ABC News два роки тому виграв одностайне рішення суду Британського службового трибуналу у справі про несправедливе звільнення через його відмову їхати до Іраку, проте компанія опротестовує це рішення і відмовляє журналістові у  справедливому врегулюванні справи.

Міжнародна Федерація журналістів приєднується до Спілки журналістів Великобританії, Сполучених Штатів і Канади, які підтримують Гізберта. «Ця справа є прецедентом. Журналіста не можна звільнити за відмову від завдань, які несуть загрозу для його життя», - сказав Генеральний секретар МФЖ Айдан Вайт. «Ми повинні підтримати Гізберта, аби бути впевненими, що більше жодного журналіста не змусять вибирати між роботою та власною безпекою».

Телекомпанія АВС, власником якої є розташована у Сполучених Штатах компанія Walt Disney, намагається подати апеляцію. Представники телекомпанії зазначили, якщо їм не вдасться виграти на цьому етапі, то вони апелюватимуть вже до Британського Апеляційного суду. «Я б дуже хотів повідомити цьому безстрашному роботодавцю, що журналісти вже збираються із метою відстояти прецедент, бо дуже важливо», - заявив Гізберг.

Міжнародна Федерація журналістів закликає осередки Медіа-профспілок в усьому світі підтримати Гізберга відстояти цю битву із Американським медіа-гігантом, який має достатню фінансову підтримку, щоб судитися невизначений період.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Медіа-профспілки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду