У Польщі заборонили серіали "Чотири танкісти і собака" та "Ставка більше, ніж життя"

8 Серпня 2006
14751
8 Серпня 2006
11:48

У Польщі заборонили серіали "Чотири танкісти і собака" та "Ставка більше, ніж життя"

14751
У Польщі заборонили серіали "Чотири танкісти і собака" та "Ставка більше, ніж життя"

У Польщі заборонений телепоказ популярних серіалів "Чотири танкісти і собака" і "Ставка більше, ніж життя". Заборони домоглися ветерани Армії Крайової, які воювала в 1940-і роки і проти німців, і проти Радянської армії, яка звільнила Польщу від фашистів.

Ветерани Армії Крайової незадоволені тим, як в цих фільмах трактуються події Другої світової війни.

"Нас обурює те, що німців показували як банду ідіотів, а це була дуже сильна армія тоді у світі, перемогти її було важко. А банду ідіотів і діти можуть перемогти. Не показано трагізму війни, а в фільмі війна, як пригода", - заявив заступник голови об’єднання "Армії Крайової" Тадеуш Філіпковський.

Крім того, ветеранів обурює те, що події національної історії Польщі, на їхню думку, в цих картинах показуються в перекрученому вигляді.

За словами Єжі Буковського, прес-секретаря правління організації ветеранів і партизанів (POKi) у Кракові, сумніви у ветеранів викликають, зокрема, епізоди з фільму "Чотири танкісти і собака": незрозумілі обставини появи головного героя в Сибіру і зображення братерства польської і російської армії.

"Можна було в це повірити тридцять років тому, але не зараз", - заявив Буковський.

Польські телевізійники вже заявили, що мають намір зняти нові серіали, де буде представлений більш "правильний" погляд на національну історію.

Заборона традиційного для літніх канікул показу серіалу "Чотири танкісти і собака" викликала розчарування в польських школярів.

Цього року виповнилося 40 років з дня виходу на телеекрани фільму "Чотири танкісти і собака" (Czterej pancerni i pies) - саги про пригоди чотирьох веселих і відважних танкістів, які пройшли всю Другу світову війну в складі одного екіпажу в супроводі не менш відважної і спритної вівчарки.

В наступному році стільки ж "стукне" пригодницькому серіалу "Ставка більше, ніж життя" (Stawka wieksza niz zycie), який розповідає про польського розвідника, в роки Другої світової війни під ім’ям Ганса Клоса, який проник в Абвер - німецьку військову розвідку.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14751
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду