detector.media
08.08.2006 11:48
У Польщі заборонили серіали "Чотири танкісти і собака" та "Ставка більше, ніж життя"

У Польщі заборонений телепоказ популярних серіалів "Чотири танкісти і собака" і "Ставка більше, ніж життя". Заборони домоглися ветерани Армії Крайової, які воювала в 1940-і роки і проти німців, і проти Радянської армії, яка звільнила Польщу від фашистів.

Ветерани Армії Крайової незадоволені тим, як в цих фільмах трактуються події Другої світової війни.

"Нас обурює те, що німців показували як банду ідіотів, а це була дуже сильна армія тоді у світі, перемогти її було важко. А банду ідіотів і діти можуть перемогти. Не показано трагізму війни, а в фільмі війна, як пригода", - заявив заступник голови об’єднання "Армії Крайової" Тадеуш Філіпковський.

Крім того, ветеранів обурює те, що події національної історії Польщі, на їхню думку, в цих картинах показуються в перекрученому вигляді.

За словами Єжі Буковського, прес-секретаря правління організації ветеранів і партизанів (POKi) у Кракові, сумніви у ветеранів викликають, зокрема, епізоди з фільму "Чотири танкісти і собака": незрозумілі обставини появи головного героя в Сибіру і зображення братерства польської і російської армії.

"Можна було в це повірити тридцять років тому, але не зараз", - заявив Буковський.

Польські телевізійники вже заявили, що мають намір зняти нові серіали, де буде представлений більш "правильний" погляд на національну історію.

Заборона традиційного для літніх канікул показу серіалу "Чотири танкісти і собака" викликала розчарування в польських школярів.

Цього року виповнилося 40 років з дня виходу на телеекрани фільму "Чотири танкісти і собака" (Czterej pancerni i pies) - саги про пригоди чотирьох веселих і відважних танкістів, які пройшли всю Другу світову війну в складі одного екіпажу в супроводі не менш відважної і спритної вівчарки.

В наступному році стільки ж "стукне" пригодницькому серіалу "Ставка більше, ніж життя" (Stawka wieksza niz zycie), який розповідає про польського розвідника, в роки Другої світової війни під ім’ям Ганса Клоса, який проник в Абвер - німецьку військову розвідку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY