Буш сказав пару лайливих слів про Ліван, не помітивши, що мікрофон включено

18 Липня 2006
8487
18 Липня 2006
13:15

Буш сказав пару лайливих слів про Ліван, не помітивши, що мікрофон включено

8487
Буш сказав пару лайливих слів про Ліван, не помітивши, що мікрофон включено

Джордж Буш посміявся над ситуацією, коли включений мікрофон зафіксував його бесіду з лідерами Росії і Великобританії.

"Ми показали йому стенограму, він з усмішкою подивився і розсміявся", - повідомив прес-секретар Білого дому Тоні Сноу в бесіді журналістами на борту президентського "Боінга" під час повернення американської делегації із Санкт-Петербурга у Вашингтон.

При цьому Сноу зазначив, розмова Буша з Блером, яка  не призначалася для преси, була продовженням його попередніх бесід зі світовими лідерами на самміті "вісімки", де президент США говорив про необхідність "забезпечити ясну послідовність дій" по врегулюванню ситуації в Лівані, включаючи необхідність домогтися того, щоб рух "Хезболла" виконав поставлені перед ним умови.

"Вони повинні повернути солдат і повинні припинити обстріл ракетами", - повідомив прес-секретар президента США. За словами Сноу, після цього "можна перейти до переговорів про припинення вогню".

При цьому прес-секретар завірив, що Буш підтримує зусилля генерального секретаря ООН Кофі Аннана по врегулюванню ситуації в Лівані. "Кофі Аннан йому подобається, і він не тільки радий працювати разом з ним, але і із самого початку підтримав поїздку групи ООН у регіон", - повідомив Сноу.

Він не став коментувати інші моменти розмові, яка  стала  надбанням гласності глави Білого дому в Стрельні.

Джордж Буш у понеділок, 17 липня, під час ланчу з світовими лідерами на самміті "вісімки" використав лайливе слово, характеризуючи дії руху "Хезболла", виразив невдоволення позицією генсека ООН Кофі Аннана, повідомив, що держсекретарю США Кондолізі Райс незабаром доведеться відправитися на Близької Схід, подякував Тоні Блеру за подарований йому британським прем’єром светр, повідомив, що віддає перевагу дієтичній "Кока-Колі" і поскаржився, що деякі зі світових лідерів на самміті "говорять занадто довго".

Як повідомляють усі провідні американські телеканали і газети, розмова, яка не призначалися для преси, була зафіксована мікрофоном, який залишили  включеним.

Тоні Блер тільки після декількох хвилин бесіди з Бушем випадково помітив, що їх "приватна" розмова з президентом США записується, і відключив мікрофон.

"Іронія полягає в тому, що їм потрібно домогтися того, щоб Сирія змусила "Хезболлу" перестати займатися цим гівном", - повідомив Буш Блеру, додавши в ході бесіди, що в якийсь момент йому "хотілося сказати Кофі, щоб він взявся за телефон і почав дзвонити Асаду, щоб щось починалося відбуватися".

При цьому Буш повідомив, що йому "не подобається така послідовність" рішення конфлікту навколо Лівану, запропонована генсеком ООН.

"Його (Аннана) підхід - це припинення вогню, а все решта додасться", - повідомив президент США, за словами якого, Кондоліза Райс найближчим часом вилетить на Близький Схід.

"Я думаю, Конд поїде вже незабаром", - сказав Буш, на що Блер відповів, що його власний візит у регіон замість Райс був більш зручним для США.

"Якщо поїде вона, то їй потрібний буде успіх, тоді як я можу просто поїхати і поговорити", - сказав прем"єр-міністр Великобританії.

Прес-служба Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати випадково записану бесіду повідомила, що висловлення Буша не призначалися для преси і тому були настільки відверті. При цьому прес-служба підтвердила, що по своїй суті висловлення президента США "відповідали" офіційної позиції адміністрації.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду