Справу Коломойський-Роднянський в черговий раз перенесено. На 12 липня

7 Липня 2006
17711
7 Липня 2006
18:48

Справу Коломойський-Роднянський в черговий раз перенесено. На 12 липня

17711
Справу  Коломойський-Роднянський в черговий раз  перенесено. На 12 липня

Сьогодні Печерський районний суд продовжив розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського проти Олександра Роднянського.

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої компанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Нагадаємо, що минулого разу, 2 червня, слухання справи було перенесено, через витребування документів, які підтверджують повідомлення нотаріусом Анжелою Козіною пана Роднянського факту надходження коштів на її депозит. Ці кошти, якщо врахувати позицію представників позивача, мали свідчити про внесення авансової передоплати за частку у статутному фонді «Студії «1+1».

Почалось нинішнє засідання з того, що представник відповідача Олег Конопольський надавав суду медичні довідки, які вказують на те, що Олександр Роднянський має гіпертонічну кризу, та, як сказав Конопольський, зараз перебуває у Москві, що і неуможливило його появу у суді. Саме цим він мав обгрунтовувати наступне клопотання про перенесення розгляду судової справи, аби надати можливість дати свідчення свому довірителю. Проте, у судді Горяйнова виникли   сумніви  щодо місця перебування відповідача.  Адже  у ряді засобів масової інформації з’явились повідомлення про те, що Олександр Роднянський вже  не менше тижня перебуває у Італії (Флоренції), принаймні там 2 липня він відзначав свій  день народження. Виникли сумніви  і у Вячеслава Каратшова, який у суді представляє інтереси Коломойського. Недовіра закралась через певні «виправлення» у медичному документі, наданому  Конопольським. Власне, засумнівався у «достовірності» документів і Гояйнов, тому і клопотання було відхилено.  Треба додати  той факт, що  судові слухання вже неодноразово переносилися, аби надати можливість Роднянському свідчити.     

В свою чергу,  представники третьої сторони та представник Роднянського піддали критиці надані суду документи від нотаріуса Козіної.  Вони запевняють, що у документах ідеться про те, що повідомлення було відправлено Олександру Роднянському, але не зазначається,  чи отримав його адресат. В звязку з цим представник «Інтер Медіа» Філатов заявив клопотання про витребування від Козіної ще одного документу - повідомлення про вручення почтового відправлення на ім’я Роднянського. Тож, поки сторони чекатимуть на представлення такого повідомлення, у засіданні оголошено перерву до 12 години 12 липня. 

Довідка "ТК":

14 жовтня  2005 року Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1”. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. Перше судове засідання у справі відбулося 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань. 8 червня у судовому засіданні давав свідчення Борис Фуксман. Попередні засідання, які мало відбутись  23 червня та 3 липня, було перенесено через неявку Роднянського. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17711
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду