detector.media
30.06.2006 15:51
Китай посилює Інтернет-цензуру

Влада Китаю посилює контроль за пошуковими системами Інтернету і змістом популярних в усім світі мережних блогів.
Про це повідомляє начальник канцелярії Держради КНР у справах печатки Цай У.
"Оскільки через Інтернет і пошукові системи поширюється усе більше і більше протизаконної і шкідливої інформації, ми вирішили взяти під ефективний контроль дошки оголошень, пошуковики і блоги", - заявив Цай У в минуле середу.
В даний час у Китаєві ледь менш 100 млн чоловік (87,4% усіх китайських користувачів Інтернету) регулярно звертаються до послуг пошукових систем. За даними Tsinghua University у Пекіні, на території країни функціонує близько 36,82 млн сайтів, що мають блоги, а за прогнозами, до кінця 2006 року їх число зросте до 60 млн.
"Дана сфера, - зазначив начальник канцелярії, - не може розвиватися без ефективного керування". Офіційні представники завірили, що фахівці мають намір прискорити розвиток технологій для забезпечення безпеки роботи китайського сегмента "всесвітньої і павутини".
Китай почав широкомасштабну кампанію з "зачищення" Інтернет-простору мереж мобільного зв’язку 21 лютого 2006 року. Протягом року планується введення й інших заходів у цьому напрямку. Зокрема, передбачається ввести реєстрацію телефонних користувачів тільки під дійсними іменами, а також офіційну реєстрацію усіх веб-сайтів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY