NY Times захищає публікацію про урядове стеження

27 Червня 2006
17623
27 Червня 2006
10:28

NY Times захищає публікацію про урядове стеження

17623
NY Times захищає публікацію про урядове стеження

Виконавчий редактор часопису Нью-Йорк Таймс Білл Келлер виступив на захист рішення своєї газети оприлюднити подробиці таємної програми американського уряду зі спостереження за міжнародними фінансовими оборудками.

Він зробив цю заяву у відповідь на різку критику газети з боку президента Буша та інших чільних членів його адміністрації.

Виконавчий редактор газети Білл Келлер сказав, що Нью-Йорк Таймс опублікувала ці матеріали, бо така публікація слугувала інтересам читачів і громадськості в цілому.

В понеділок адміністрація Білого Дому почала напад на газету, яку консерватори в Америці часто називають дуже анти-бушівською. Президент Буш назвав рішення про публікацію матеріалу ганебним.

А один республіканський сенатор закликав мінюст розглянути можливість позову проти газети за законодавством про шпигунство. Проте редактор газети відповів, що антишпигунські закони тільки з великою натяжкою поширюються на такі випадки, а журналісти, на його думку, не мають під них підпадати взагалі.

Після публікації в Нью-Йорк Таймс минулого тижня ту ж інформацію оприлюднила низка серйозних газет.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду