У Тернополі створено комісію зі сприяння вітчизняному книговидавництву

22 Червня 2006
10626
22 Червня 2006
11:52

У Тернополі створено комісію зі сприяння вітчизняному книговидавництву

10626
У Тернополі створено комісію зі сприяння вітчизняному книговидавництву

Розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Стойка створено комісію з питань сприяння розвиткові вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження.

Очолив комісію заступник голови ОДА Анатолій Вихрущ. Заступником голови комісії призначено начальника відділу зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату ОДА Юрія Заруцького.

Цим же розпорядженням голови ОДА затверджено заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження.

Серед заходів передбачено:

Тернопільському міськвиконкому та райдержадміністраціям сприяти передачі видавництвам та книготорговельним організаціям у довгострокову оренду приміщень, в яких вони розташовані, вживати заходів з недопущення відселення та перепрофілювання діючих книготорговельних закладів;

видавничій раді при облдержадміністрації та обласній раді забезпечити активну діяльність експертної групи при видавничій раді з метою кваліфікованого відбору творів місцевих авторів, які видаватимуться за державні кошти;

регулярно організовувати виставки книг, виданих за сприяння органів державної влади та їх репрезентації у Тернополі і районах області; здійснювати організаційно-технічні заходи щодо популяризації книг через засоби масової інформації, запровадити в пресі, на радіо і телебаченні рубрики “На поличку твоєї книгозбірні!, “Книжкові новини” та ін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду