detector.media
22.06.2006 11:52
У Тернополі створено комісію зі сприяння вітчизняному книговидавництву

Розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Стойка створено комісію з питань сприяння розвиткові вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження.

Очолив комісію заступник голови ОДА Анатолій Вихрущ. Заступником голови комісії призначено начальника відділу зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату ОДА Юрія Заруцького.

Цим же розпорядженням голови ОДА затверджено заходи щодо створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження.

Серед заходів передбачено:

Тернопільському міськвиконкому та райдержадміністраціям сприяти передачі видавництвам та книготорговельним організаціям у довгострокову оренду приміщень, в яких вони розташовані, вживати заходів з недопущення відселення та перепрофілювання діючих книготорговельних закладів;

видавничій раді при облдержадміністрації та обласній раді забезпечити активну діяльність експертної групи при видавничій раді з метою кваліфікованого відбору творів місцевих авторів, які видаватимуться за державні кошти;

регулярно організовувати виставки книг, виданих за сприяння органів державної влади та їх репрезентації у Тернополі і районах області; здійснювати організаційно-технічні заходи щодо популяризації книг через засоби масової інформації, запровадити в пресі, на радіо і телебаченні рубрики “На поличку твоєї книгозбірні!, “Книжкові новини” та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY