У Чікаго почалась "газетна" війна

21 Червня 2006
13593
21 Червня 2006
11:29

У Чікаго почалась "газетна" війна

13593
У Чікаго почалась "газетна" війна

Події навколо другого в США видавця газет Tribune Co. примусили американців пригадати про пристрасті, які кипіли в Чікаго в 1930-х роках. Як пише Washington Post, протистояння акціонерів Tribune Co., що бере участь в капіталі Chicago Tribune і Los Angeles Times, все більше нагадує газетну війну.

Щось схоже відбувалося в Чікаго 70 років тому. Про те, як газетярі боролися за сенсації, розповідає фільм "Передовиця" (The Front Page), знятий в 1931 році.

У центрі нової газетної війни опинилася сім'я Чандлерів (Chandler) - впливовий каліфорнійський клан, що зробив собі ім'я на виданні газет. Чандлери, які контролюють в раді директорів медіагіганта три місця з 11, наполягають на тому, щоб Tribune Co. була продана або розділена.

Каліфорнійські медіамагнати виступили проти здійснюваного менеджментом Tribune Co. викупу акцій, що котируються на біржі. На цю операцію, яка повинна заспокоїти інвесторів, планується витратити близько 2 мільярдів доларів. У відповідь менеджери звинуватили каліфорнійських видавців в тому, що вони поставили свої амбіції вище за інтереси інших акціонерів.

Протистояння супроводжується гучними заявами і публікацією в газетах відкритих листів. Спостерігачі говорять, що конфлікт акціонерів Tribune Co. нагадує історію Knight-Ridder - третього в США видавця газет. Весною цього року компанія була продана за ініціативою акціонерів, що контролювали крупний пакет акцій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду