"Комітет захисту журналістів" (CPJ) засуджує замах на журналіста Яновського

9 Червня 2006
14550
9 Червня 2006
11:43

"Комітет захисту журналістів" (CPJ) засуджує замах на журналіста Яновського

14550
"Комітет захисту журналістів" (CPJ) засуджує замах на журналіста Яновського

«Комітет захисту журналістів (CPJ) засуджує напад з ознаками підпалу проти репортера котрий спеціалізується на розслідуваннях, та проти його родини у південному українському місті Херсоні», - зазначено у тексті заяви CPJ, організації захисту прав журналістів, що базується у Нью-Йорку.

Вчора CPJ оприлюднив заяву щодо замаху на життя Сергія Яновського. За даними CPJ, на даний час більш вірогідна версія замаху через професійну діяльність Яновського. «Просто не може бути іншого пояснення, - сказав у телефонному інтерв’ю з кореспондентом CPJ Микола Закревський, головний редактор «Киевских ведомостей». – Журналістські розслідування Сергія щодо зловживання херсонських посадовців заробили йому декількох потужних ворогів у районі».

ІМІ також повідомляв, що Яновський вважається «грозою чиновників» і, що останнім часом він розслідував конфлікт губернатора та заступника губернатора Херсона.

Комітет захисту журналістів інформує з свого боку, що Яновський багато писав про корупцію серед політиків та бізнесменів. Також він розслідував порушення під час виборчої кампанії у березні кандидатами у херсонську адміністрацію.

«Саме приблизно к виборам Сергій отримав анонімні телефонні погрози у відповідь на статті», - додає у розмові з CPJ Закревський.

Триває розслідування за статтею «навмисне пошкодження майна шляхом підпалу». «Ми задовільнені, що українська влада веде розслідування щодо цього жахливого нападу, за ходом розслідування у котрому ми будемо пильно слідкувати», - зазначив CPJ.

«Журналісти не можуть працювати, коли вони побоюються за свою безпеку та за тих, кого вони люблять», - сказала виконавчий директор CPJ Енн Купер.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду