detector.media
09.06.2006 11:43
"Комітет захисту журналістів" (CPJ) засуджує замах на журналіста Яновського

«Комітет захисту журналістів (CPJ) засуджує напад з ознаками підпалу проти репортера котрий спеціалізується на розслідуваннях, та проти його родини у південному українському місті Херсоні», - зазначено у тексті заяви CPJ, організації захисту прав журналістів, що базується у Нью-Йорку.

Вчора CPJ оприлюднив заяву щодо замаху на життя Сергія Яновського. За даними CPJ, на даний час більш вірогідна версія замаху через професійну діяльність Яновського. «Просто не може бути іншого пояснення, - сказав у телефонному інтерв’ю з кореспондентом CPJ Микола Закревський, головний редактор «Киевских ведомостей». – Журналістські розслідування Сергія щодо зловживання херсонських посадовців заробили йому декількох потужних ворогів у районі».

ІМІ також повідомляв, що Яновський вважається «грозою чиновників» і, що останнім часом він розслідував конфлікт губернатора та заступника губернатора Херсона.

Комітет захисту журналістів інформує з свого боку, що Яновський багато писав про корупцію серед політиків та бізнесменів. Також він розслідував порушення під час виборчої кампанії у березні кандидатами у херсонську адміністрацію.

«Саме приблизно к виборам Сергій отримав анонімні телефонні погрози у відповідь на статті», - додає у розмові з CPJ Закревський.

Триває розслідування за статтею «навмисне пошкодження майна шляхом підпалу». «Ми задовільнені, що українська влада веде розслідування щодо цього жахливого нападу, за ходом розслідування у котрому ми будемо пильно слідкувати», - зазначив CPJ.

«Журналісти не можуть працювати, коли вони побоюються за свою безпеку та за тих, кого вони люблять», - сказала виконавчий директор CPJ Енн Купер.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY