В Єгипті заборонено показ фільму "Код да Вінчі"

2 Червня 2006
24433
2 Червня 2006
11:35

В Єгипті заборонено показ фільму "Код да Вінчі"

24433
В Єгипті заборонено показ фільму "Код да Вінчі"

Фільм "Код да Вінчі" заборонено до показу в Єгипті. Про це йдеться в опублікованій у п'ятницю постанові цензурного комітету АРЄ.

У місцевих культурних колах висловлюється припущення, що рішення офіційної цензури пов'язане з небажанням уряду дратувати коптів - нащадків перших єгипетських християн, які становлять більше 9 відсотків населення сучасного Єгипту, зазначає ІТАР-ТАРС. Це особливо актуально з урахуванням проявів міжконфесійної ворожнечі, зафіксованих за останній рік у 78-мільйонній ісламській країні.

Раніше голови єгипетських християнських церков виступили із заявою, в якій піддали "Код да Вінчі" критиці. "Фільм заснований на брехні і спотворенні історії, це насмішка над християнською релігією і її духовними цінностями", - підкреслили ієрархи.

Під заявою поставили підписи голови коптської ортодоксальної церкви папа Шенуда III, а також коптський католицький патріарх Антоніус Нагіб, голови вірменської, євангельської, єпископської, халдейської і маронітської церков. За найскромнішими оцінками експертів, "Код да Вінчі" міг би зібрати в єгипетському прокаті півмільйона доларів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24433
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду