detector.media
02.06.2006 11:35
В Єгипті заборонено показ фільму "Код да Вінчі"

Фільм "Код да Вінчі" заборонено до показу в Єгипті. Про це йдеться в опублікованій у п'ятницю постанові цензурного комітету АРЄ.

У місцевих культурних колах висловлюється припущення, що рішення офіційної цензури пов'язане з небажанням уряду дратувати коптів - нащадків перших єгипетських християн, які становлять більше 9 відсотків населення сучасного Єгипту, зазначає ІТАР-ТАРС. Це особливо актуально з урахуванням проявів міжконфесійної ворожнечі, зафіксованих за останній рік у 78-мільйонній ісламській країні.

Раніше голови єгипетських християнських церков виступили із заявою, в якій піддали "Код да Вінчі" критиці. "Фільм заснований на брехні і спотворенні історії, це насмішка над християнською релігією і її духовними цінностями", - підкреслили ієрархи.

Під заявою поставили підписи голови коптської ортодоксальної церкви папа Шенуда III, а також коптський католицький патріарх Антоніус Нагіб, голови вірменської, євангельської, єпископської, халдейської і маронітської церков. За найскромнішими оцінками експертів, "Код да Вінчі" міг би зібрати в єгипетському прокаті півмільйона доларів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY