detector.media
31.05.2006 11:24
Асоціація медіа-юристів Львівщини пропонує провести громадські слухання з приводу реформування газети "Ратуша"

Асоціація медіа-юристів Львівщини опублікувала заяву з приводу питання реформування міської комунальної газети «Ратуша».

Зокрема, в ній говориться: "Вважаємо, дискусія з цього приводу сама по собі є великим позитивом, що дозволить нарешті зрушити з місця процес реформування державних та комунальних ЗМІ. Львів має шанс стати першим пілотним містом в Україні, який на практиці розпочне виконання вимог Європейського Співтовариства до України щодо реформування державного та комунального медіа-сектору".

На сьогоднішній день згідно чинного законодавства можливі різні варіанти реформування комунальної газети: від перетворення у офіційне видання органу місцевого самоврядування, що було запропоновано міською владою, до приватизації (роздержавлення) газети. Кожен із цих варіантів має свої переваги і недоліки, але застосування конкретного способу залежить від специфіки відповідного ЗМІ, думки трудового колективу ЗМІ та потреб територіальної громади.

В зв’язку з цим Асоціація медіа-юристів Львівщини спільно з Інститутом іміджмейкерства та реклами ініціює проведення громадського слухання на тему «Реформування комунальної газети «Ратуша»: передумови, шляхи, механізми».

Асоціація переконана, що такий публічний діалог необхідно провести із залученням усіх зацікавлених сторін, зокрема представників трудового колективу газети, міської влади, депутатського корпусу, профспілкових та громадських організацій, експертів з медіа-права, журналістів та ін.

 "Ці громадські слухання дозволять перевести започатковану у Львові дискусію з емоційної у професійну площину, підготувати реальні пропозиції та, як результат, запропонувати ефективні механізми для юридично-обгрунтованого проведення реформування або роздержавлення комунального ЗМІ." - йдеться в заяві.

Дата проведення слухань: 10 червня 2006 р. Місце проведення: м.Львів, вул.Дорошенка, 14 („Світлиця”). Початок о 10:15 год. (додатково місце проведення буде уточнено).

Асоціація медіа-юристів Львівщини просить до 08.06.2006р. обов’язково надіслати на електронну адресу media@lawyer.org.ua зголошення про участь у громадських слуханнях та тему доповіді.

Асоціація також публічно висловлює готовність у наданні юридичної допомоги та фахових консультацій, підготовки відповідних проектів рішень і практичних рекомендацій Львівській міській раді, колективу редакції газети „Ратуша” та представникам медіа-профспілки.

Громадські слухання на тему: «Реформування комунальної газети «Ратуша»: передумови, шляхи, механізми» проводяться за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.

"Детектор медіа" за інформацією Асоціації медіа-юристів Львівщини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY