Микола Томенко оприлюднив заяву щодо напрямків законодавчої діяльності у сфері ЗМІ

4 Травня 2006
7777
4 Травня 2006
14:55

Микола Томенко оприлюднив заяву щодо напрямків законодавчої діяльності у сфері ЗМІ

7777
Микола Томенко оприлюднив заяву щодо напрямків законодавчої діяльності у сфері ЗМІ

"До першого засідання нової Верховної Ради треба не втрачати час, а вже зараз визначитися з пріоритетними напрямками законодавчої діяльності, зокрема, у сфері інформації та ЗМІ." Про це заступник керівника БЮТ Микола Томенко заявив сьогодні під час «круглого столу», організованого Інститутом політики, на який були запрошені депутати з різних фракцій нового парламенту, що планують працювати в Комітеті ВР з питань свободи слова та інформації.

Першочергові кроки, які необхідно зробити в інформаційній сфері, на думку Томенка, можна окреслити, аналізуючи уроки та досягнення Верховної Ради. Серед останніх заступник керівника БЮТ відзначив достатньо високий ступінь відкритості діяльності цього Комітету на відміну від попередніх часів.

Розпочинати роботу нового складу Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко запропонував з відновлення роботи Громадської ради при Комітеті, а також з перетворення процедури дискусії навколо всіх законопроектів, що стосуються медіасфери, на режим широкого громадського обговорення.

В першу чергу, на думку Томенка, новому складу Комітету з питань свободи слова та інформації за участю медіаекспертів варто було б відредагувати Закон України «Про телебачення та радіомовлення», який містить в собі занадто багато суперечностей. «Друга проблема, яку, на жаль, не вирішив попередній парламент, - це розв’язання перманентного конфлікту між інститутами, які за законом повинні опікуватися діяльністю ЗМІ – між Держтелерадіо, Нацрадою та Верховною Радою, що виробляє загальну стратегію інформаційної політики в країні. Третя принципова проблема стосується логіки і темпів роздержавлення засобів масової інформації, а також реанімація процесу створення в Україні суспільного мовлення», - зазначив Томенко.

Він також звернув увагу на проблему ЗМІ як бізнесу, зокрема, на здатність українського медіаринку на конкурування, наприклад, з російським, а також на проблему врегулювання рекламної політики. «Наша команда завжди відстоювала обмеження впливу зовнішньої реклами, особливо тої, яка стосується реклами алкоголю та тютюну», - нагадав Томенко. Він зазначив, що всі ці проблеми – лише маленька частка невирішених питань в інформаційній політиці України. І вирішувати їх потрібно якнайшвидше і враховуючи потреби насамперед суспільства, а не кількох монополістів медіаринку.   


"Детектор медіа" за інформацією прес-служби М.В. Томенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду