3 травня відзначається всесвітній день свободи преси

3 Травня 2006
14085
3 Травня 2006
11:12

3 травня відзначається всесвітній день свободи преси

14085
3 травня відзначається всесвітній день свободи преси

Всесвітній день свободи преси існує для того, щоб віддати данину поваги людям, що стали жертвами в боротьбі за свободу преси, а також у черговий раз спробувати привернути увагу уряду, що позбавляє своїх громадян цього фундаментального права людини. Головне завдання святкування 3 травня полягає в тім, щоб донести до всіх і кожного ідею про те, що журналісти повинні мати право виконувати свій професійний обов’язок вільно і не побоюючись переслідування.

Всесвітній день свободи преси присвячений річниці Уїндхоукськой декларації, складеної африканськими журналістами в 1991 році. Вона містить виклад основних принципів існування вільної, незалежної і плюралістичної преси на африканському континенті і в усьому світі. Декларація заявляє, що вільна преса абсолютно необхідна для демократії і є основним досягненням людства. Прийняття Уїндхоукськой декларації стало справжньою віхою у боротьбі за свободу преси, що невпинно ведеться у всіх регіонах світу.

В часи, коли в багатьох країнах світу права людини і демократичний розвиток перебувають під постійною загрозою, ніхто не вправі бути спокійним. 3 травня - це день, коли медіа можуть нагадати владі і суспільству про величезне значення свободи преси і розповісти про хід боротьби за неї, що триває.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14085
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду