7 з 15 членів виборчкому Криму вимагають визнати місцеві вибори недійсними

10 Квітня 2006
11350
10 Квітня 2006
16:59

7 з 15 членів виборчкому Криму вимагають визнати місцеві вибори недійсними

11350
7 з 15 членів виборчкому Криму вимагають визнати місцеві вибори недійсними

7 з 15 членів виборчої комісії Криму заявляють про істотні порушення виборчого законодавства і ознаки масових фальсифікацій на виборах Верховної Ради Криму і вважають за необхідне визнати вибори недійсними.

Про це мовиться у зверненні членів виборчкому Криму до Президента Віктора Ющенка, передають «Українські новини».

Зокрема, звернення підписали заступник голови виборчкому Криму Сергій Діденко і секретар комісії Олександр Оголь.

«Ми, члени виборчої комісії Автономної Республіки Крим, звертаємося до Вас (Президентові) у зв’язку з тим, що бачимо ознаки істотних порушень чинного законодавства і масових фальсифікацій результатів голосування при підрахунку голосів на більшості виборчих дільниць на виборах у Верховну Раду Криму», - сказано у зверненні.

У повідомленні мовиться, що після голосування в комісію надійшло більше 1100 скарг, з яких були розглянуті лише 5%. «Але, не дивлячись на це, за ініціативою голови виборчої комісії Криму Кондратенка О.О. і деяких членів комісії приймають підсумкові протоколи від територіальних виборчих комісій...», - сказано у зверненні.

Члени комісії зазначають, що без розгляду залишилися тисячі актів і скарг, які були надані в дільничні комісії, а їх наявність не була прийнята до уваги під час розгляду протоколів з результатами в територіальних комісіях і виборчкомі Криму.Крім того, у зверненні підкреслено, що протоколи, які надають територіальні комісії, істотно відрізняються від протоколів, які були видані представникам політичних партій в день голосування.

У зверненні також сказано, що на деяких членів комісії здійснюють тиск і погрожують по телефону.

На думку членів виборчкому Криму, наведені факти не дають можливості встановити результати голосування, забезпечити чесність і прозорість виборів. «У зв’язку з викладеним, вважаємо єдино можливим виходом з ситуації, що склалася, визнання виборів у Верховну Раду Криму недійсними», - підсумовують звернення.

Члени виборчкому Криму просять Президента, як гаранта Конституції, втрутитися для розв’язання ситуації, що склалася.

Як повідомляли, 1 квітня Ющенко доручив генеральному прокуророві Олександру Медведьку вирушити до Криму і вивчити на місці ситуацію, що склалася там після виборів, вживаючи заходів згідно з вимогами законодавства.

Раніше постійний представник Президента в Криму Володимир Куліш створив комісію з розгляду порушень виборчого законодавства під час виборів у Криму у зв’язку із зростанням соціально-політичної напруженості в Криму, пов’язаної з масовими заявами представників різних політичний партій і блоків-учасників виборчого процесу Верховної Ради Криму і місцевих рад про масові порушення виборчого законодавства на території Криму.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11350
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду