detector.media
10.04.2006 16:59
7 з 15 членів виборчкому Криму вимагають визнати місцеві вибори недійсними

7 з 15 членів виборчої комісії Криму заявляють про істотні порушення виборчого законодавства і ознаки масових фальсифікацій на виборах Верховної Ради Криму і вважають за необхідне визнати вибори недійсними.

Про це мовиться у зверненні членів виборчкому Криму до Президента Віктора Ющенка, передають «Українські новини».

Зокрема, звернення підписали заступник голови виборчкому Криму Сергій Діденко і секретар комісії Олександр Оголь.

«Ми, члени виборчої комісії Автономної Республіки Крим, звертаємося до Вас (Президентові) у зв’язку з тим, що бачимо ознаки істотних порушень чинного законодавства і масових фальсифікацій результатів голосування при підрахунку голосів на більшості виборчих дільниць на виборах у Верховну Раду Криму», - сказано у зверненні.

У повідомленні мовиться, що після голосування в комісію надійшло більше 1100 скарг, з яких були розглянуті лише 5%. «Але, не дивлячись на це, за ініціативою голови виборчої комісії Криму Кондратенка О.О. і деяких членів комісії приймають підсумкові протоколи від територіальних виборчих комісій...», - сказано у зверненні.

Члени комісії зазначають, що без розгляду залишилися тисячі актів і скарг, які були надані в дільничні комісії, а їх наявність не була прийнята до уваги під час розгляду протоколів з результатами в територіальних комісіях і виборчкомі Криму.Крім того, у зверненні підкреслено, що протоколи, які надають територіальні комісії, істотно відрізняються від протоколів, які були видані представникам політичних партій в день голосування.

У зверненні також сказано, що на деяких членів комісії здійснюють тиск і погрожують по телефону.

На думку членів виборчкому Криму, наведені факти не дають можливості встановити результати голосування, забезпечити чесність і прозорість виборів. «У зв’язку з викладеним, вважаємо єдино можливим виходом з ситуації, що склалася, визнання виборів у Верховну Раду Криму недійсними», - підсумовують звернення.

Члени виборчкому Криму просять Президента, як гаранта Конституції, втрутитися для розв’язання ситуації, що склалася.

Як повідомляли, 1 квітня Ющенко доручив генеральному прокуророві Олександру Медведьку вирушити до Криму і вивчити на місці ситуацію, що склалася там після виборів, вживаючи заходів згідно з вимогами законодавства.

Раніше постійний представник Президента в Криму Володимир Куліш створив комісію з розгляду порушень виборчого законодавства під час виборів у Криму у зв’язку із зростанням соціально-політичної напруженості в Криму, пов’язаної з масовими заявами представників різних політичний партій і блоків-учасників виборчого процесу Верховної Ради Криму і місцевих рад про масові порушення виборчого законодавства на території Криму.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY