Про членство України в НАТО можна буде говорити у 2010 році: Анатолій Гриценко

4 Квітня 2006
2468
4 Квітня 2006
16:58

Про членство України в НАТО можна буде говорити у 2010 році: Анатолій Гриценко

2468
Про членство України в НАТО можна буде говорити у 2010 році: Анатолій Гриценко

“Ми готові розпочати виконання Плану дій щодо отримання членства в НАТО у вересні цього року”. Про це зазначив в інтерв’ю міністр оборони України Анатолій Грищенко, відповідаючи на запитання щодо можливих строків приєднання нашої держави до Альянсу.

“Якщо це відбудеться, і наша робота буде успішною, то у 2008 році на самміті НАТО може бути ухвалено позитивне рішення. Україна вступить в так званий перехідний період, який триватиме 1,5-2 роки. А про повноправне членство можна буде говорити на рубежі 2010 року”, - додав Анатолій Гриценко.

  У той же час керівник військового відомства зазначив, що рішення з цього питання залежить не тільки від України, а в Україні – не тільки від Міноборони.

Говорячи про ідею проведення референдуму по вступу України в НАТО, Анатолій Гриценко зазначив, що референдум - це своєрідна політична іграшка в руках окремих політичних сил.

“Всім зрозуміло, чому питання про референдум було піднято перед виборами, але і це не допомогло: носії ідеї “анти-НАТО” до парламенту не потрапили, люди не довірили їм управління державою”, - констатував міністр оборони України.

Він також зазначив, що основна проблема яка зараз існує - погана інформованість нашого суспільства про НАТО.

“В період президентства Леоніда Кучми суспільство і влада були в конфлікті, тому тема НАТО ніколи не виходила на перший план. Головне – щоб громадян чесно інформували і щоб політики не маніпулювали суспільною підтримкою або непідтримкою на основі напівправди або відвертої брехні. Нам потрібно чесно і переконливо пояснити переваги членства в Альянсі і поруйнувати міфи про “агресивне єство” НАТО”, - зазначив Анатолій Гриценко.

Керівник оборонного відомства додав, що найближчим часом буде розгорнуто не агітаційну, а нормальну інформаційну кампанію, яка допоможе протягом двох-трьох років докорінно змінити ситуацію.

“І я упевнений, що до моменту ухвалення рішення про вступ України в НАТО наше суспільство буде готовим підтримати такий крок”, - наголосив Анатолій Гриценко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду